Nu uita să le oferi oamenilor o a doua șansă! Fiecare o merită…

Daniela și Mihai tocmai au ajuns la aeroport. Traficul era foarte aglomerat, de aceea ei erau convinși că deja au întârziat la avion. Trebuia să fie prima lor vacanță împreună…

Ajunși la aeroport cu câteva minute înainte de încheierea înregistrării pasagerilor, îndrăgostiții s-au grăbit imediat spre tejghea. Deodată, Mihai a simțit cum cineva trage de portofelul lui aflat în buzunarul din spate al blugilor. Bărbatul s-a întors brusc și a văzut o fată de vreo 15 ani. Nu semăna a cerșetoare, era bine îmbrăcată și pieptănată.

Dându-și seama că a fost prinsă, fata a început să fugă cu portofelul în mână. Mihai s-a grăbit după ea.

-Las-o, vom întârzia! – a strigat Daniela furioasă după el. Dar, Mihai nu s-a gândit să se oprească.

Daniela a decis să zboare singură în vacanță. Și în timp ce tânăra se vedea deja pe plajele albe, Mihai a prins în sfârșit hoțul.

-Ei, ce îți permiți? Dă-mi portofelul înapoi! – bărbatul i-a smuls portofelul din mână. -Vino cu mine!

-Unde mă duci? – întrebă fata speriată.

-Cum unde? La poliție. Și unde a dispărut toată încrederea și obrăznicia ta? Când ai încercat să furi, erai mult mai încrezută.

-Te implor, nu e nevoie de poliție! Nu aș fi făcut-o niciodată, dar am două surioare mici acasă care vor să mănânce.

-Iarăși încerci să mă prosteși? Acum deja mă minți. Să mergem, poliția se va ocupa de tine, altfel vei decide să furi portofelul altcuiva.

Bărbatul era hotărât, dar, fata era tot mai convingătoare. Ea i-a povestit că locuiește cu două surori gemene. Tată lor este șofer de tir și e plecat, iar banii și mâncarea pe care le-a lăsat-o s-au terminat deja. De mamă ea nu-și amintește. Știe doar din spusele tatălui că mama le-a părăsit când erau mici.

-Dar unde locuiți? Departe? – a întrebat Mihai.

-Nu, la două blocuri de aici.

-Bine, te cred. Nu mergem la poliție, dar mergem la supermarket și vă voi cumpăra de mâncare.

Cei doi s-au dus la cel mai apropiat magazin. Mihai a cumpărat tot de ce fata avea nevoie. Nu a uitat nici de niște mici cadouri pentru surioare. Apropiindu-se de casa unde locuia fata, bărbatul a văzut la fereastra de la parter două fetițe bucuroase care îi fluturau din mâini.

-Sunt surorile tale? – întrebă el.

-Da, ele mă așteaptă cu nerăbdare. Aș vrea să vă mulțumesc din suflet pentru că nu m-ați dus la poliție. Și vă mulțumesc că ne-ați cumpărat de mâncare. Dar, de ce m-ați crezut?

-Ești încă prea mică și nu le poți înțelege pe toate, dar îți voi spune un lucru: fiecare poate greși în viață și astăzi, tu ai făcut o greșeală, cu toate acestea, oamenii merită o a doua șansă, o șansă de a corecta totul.

-Deci, mi-ați oferit o a doua șansă? – a întrebat fata timid.

-Da, iar principala ta sarcină este să nu o ratezi. Înțeleg, în viață se pot întâmpla multe, dar promite-mi că nu vei mai fura niciodată. Nu există situații fără soluții, nu uita de asta!

Cu aceste cuvinte, cei doi și-au luat la revedere. Deși, a ratat călătoria, Mihai nu avea păreri de rău. El simțea că a procedat așa cum trebuia, că a ajutat un copil să nu pășească pe o cale proastă. În plus, această întâmplare l-a ajutat să vadă adevărata față a iubitei lui.