Nu există femeia perfectă, ci doar femeia iubită! Iar cea iubită întotdeauna este cea mai bună!

Prietena mea, Rita este expert judiciar medico-legal. Are patruzeci și doi de ani. Are degetele lungi și subțiri și deține al doilea dan în Aikido. Fumează țigări puternice, înjură și nu se teme de moarte. Rita are un soț cu nouă ani mai tânăr ca ea.

El este un arhitect de frunte într-o companie de construcții cu renume. Este frumos, coace cele mai deliciose prăjituri pe care le-am mâncat în viața mea. Compune povești pentru gemenii lor de un an. El îi adoarme dacă Rita este la serviciu. Și se trezește noaptea și merge la ei, pentru că Rita obosește.

O altă prietenă de a mea, Olga, este psiholog la Serviciul de Situații Excepționale. Anul trecut, ea s-a căsătorit cu un cameraman, care filma un reportaj despre una dintre operațiunile de salvare. La început erau doar prieteni, iar apoi prietena mea a avut un accident, iar el a îngrijit de ea timp de șase luni. Și-a luat concediu de la serviciu, câștiga bani filmând pe la nunți. În ciuda prognozelor, prietena mea a reușit să se pună pe picioare.

Maria este profesor de filozofie. S-a căsătorit cu un bărbat fără studii superioare. Dar el îi construiește o casă, uneori pregătește cina, adoră copiii și le interzice să facă gălăgie în casă, pentru că Maria se pregătește pentru prelegeri.

Maria este obsedată de cariera sa științifică și intenționează să plece pentru un an la un stagiu în China. Soțul este obsedat de Maria. Nu știe cine este Hegel și nu a citit existențialiștii. În schimb el știe ce fel de ceai iubește Maria și nu uită să îi schimbe anvelopele la mașină.

Atunci când cineva începe să-mi spună cum ar trebui să fie o femeie ideală pentru a fi iubită și căsătorită, îmi vine să râd în hohote. Pentru că oamenii nu iubesc idealul, ci persoanele care li se potrivesc. Cu toate neajunsurile și imperfecțiunile. Fiecare cratiță își găsește propriul capac.