“Nu e vina mea”: 10 fraze pe care oamenii inteligenți nu le folosesc în conversație

Nimeni nu vrea să pară prost…

Oamenii inteligenți preferă să aibă grijă la ceea ce spun, pentru că înțeleg bine puterea cuvintelor.

Iată câteva fraze pe care trebuie să le eviți, deoarece te fac să pari prost.

“Sunt deștept”

Oamenii inteligenți nu ar trebui să se laude cu nivelul lor de inteligență pentru că înțeleg că acțiunile vorbesc mai mult decât cuvintele. Mintea se manifestă sub diferite forme, iar faptul că cealaltă persoană nu se află pe aceeași lungime de undă cu tine, nu-l face mai puțin inteligent decât tine.

“Fără supărare, dar…”

De regulă, rostind această frază, te pregătești pentru un posibil atac. Și cel mai adesea interlocutorul tău înțelege acest lucru. Încearcă să eviți astfel de expresii și găsește cea mai bună modalitate de a spune oamenilor ceea ce ar putea să nu le placă.

“Nu pot”

Când ne spunem că nu putem face ceva, automat ne îndreptăm spre eșec. Cuvintele noastre devin singura sursă de adevăr pentru creierul nostru și, în același timp, o profeție care se împlinește. În loc să spui „Nu pot”, încearcă să găsești o modalitate de a schimba în „Pot!”.

“Nu e vina mea”

În loc să o facă pe victima, o persoană inteligentă își va asuma responsabilitatea pentru situație și rezultatul acesteia. Își folosește eșecul pentru a alege o altă cale și continuă să-și urmeze scopurile. Chiar dacă nu este vina sa, oricum va accepta rezultatul și va continua să meargă mai departe.

“Nu e corect”

Viața nu este corectă, dar când spui această frază, ar părea că, crezi că așa ar trebui să fie. Și asta, la rândul său, te face să pari prost și imatur. Aceste cuvinte sunt asociate cu expresia „nu e vina mea”, deoarece te privează de capacitatea de a schimba situația. În loc să te plângi de nedreptatea a ceea ce se întâmplă, încearcă să găsești o modalitate de a te adapta și de a depăși dificultățile.

“Nu-mi pasă”

Oamenii inteligenți nu sunt nepăsători. Sunt plini de compasiune, așa că nu folosesc expresii precum „Ce contează?” sau „Nu-mi pasă!” În schimb, arată empatie, compasiune și iau în considerare întotdeauna sentimentele celorlalți.

“Arăți…”

Oamenii inteligenți înțeleg: comentariile grosolane precum „Arăți bătrân” sau „Ești grasă” fac mai mult rău decât bine. Astfel de fraze sunt ofensatoare și extrem de nepotrivite. În loc să menționezi cât de rău arată cealaltă persoană, încearcă să afli dacă totul este în regulă la ea.

“Totul trebuie făcut perfect”

Perfecțiunea nu există, iar oamenii deștepți știu asta. Nu este nimic rău în a tinde spre ideal, dar dacă încerci să atingi ceva nerealist, ești sortit eșecului de la bun început.

“O persoană inteligentă ar înțelege”

Dacă crezi că ceilalți oameni sunt proști pentru că nu te înțeleg, atunci până la urmă nu vei face decât să arăți că tu ești de fapt lipsit de inteligență.

“Așa fac toți”

Dacă să îmi amintesc tot ce mi-a spus mama în copilărie, atunci fraza ei preferată a fost: „Dacă toți sar de pe pod, vei sări și tu?”. Oricât de îndrăzneț ar suna aceste cuvinte, ele nu și-au pierdut relevanța nici până astăzi. Adesea, dacă cineva face ceva, nu ar trebui să repeți orbește același lucru. Oamenii inteligenți înțeleg că este nevoie de gândire critică pentru a pune la îndoială tendințele actuale și motivele mulțimii.