Nu crezi în tine: 9 obiceiuri ce te transformă într-o persoană care nu are noroc

Toți s-au confruntat măcar o dată cu sentimentul că nu au noroc, iar tot ceea ce încearcă să întreprindă nu le reușește niciodată. Dar dacă acest sentiment bântuie în mod constant, împiedicându-ți să-ți atingi obiectivele? Cum să te lupți cu oamenii care te consideră că nu ești suficient de bun și privesc critic la toate realizările tale? Îți vom spune în acest articol.

Iată care sunt cele 9 obiceiuri ce te transformă într-o persoană care nu are noroc

Te compari cu ceilalți
Îți compari constant realizările cu succesele altora. Nu trebuie să te compari cu nimeni, altfel riști să-ți pierzi încrederea în tine, fapt ce te va transforma într-o persoană care nu are noroc. Fiecare persoană este unică, iar ceea ce se definește drept criteriu de succes poate fi complet opusul pentru altul. Stabilește-ți obiectivele de viață.

Nu ai grijă de corpul tău
Sănătatea valorează mai mult decât orice bani. Din păcate, mulți își dau seama de asta când este prea târziu. Dacă nu ai grijă de sănătatea ta, rezultatul muncii tale va fi întotdeauna mai rău decât ar putea fi. Imaginează-ți: cu o zi înainte ai dormit nu 8 ore, ci 5 sau 6, iar a doua zi dimineața ai încercat să lucrezi productiv, dar oricât ai încercat, nu ți-a reușit. Există un sentiment de inferioritate, care crește pe zi ce trece. Deficiențele de vitamine, lipsa exercițiilor fizice, reduc productivitatea și afectează stima de sine.

Nu schimbi nimic în viața ta
Te plângi că nu ai suficient succes, dar nu schimbi nimic, continuând să faci aceeași rutină în fiecare zi. Recunoașterea faptului că „este timpul să schimbi ceva” nu este suficient. După cum arată practica, cel mai bun mod de a ieși din rutină este să faci o listă cu ceea ce nu te aranjează, să o împărți în subsarcini și să începi cu pași mici. Principalul lucru este să începi.

Aștepți un miracol
Visezi în mod constant să găsești o valiză plină cu zece milioane de dolari sau să vezi o eroare a unui bancomat care îl face să-ți dea toți banii? Sau aștepți să vină cineva și să facă toată treaba pentru tine? Uită de asta. Pentru a câștiga la loterie, trebuie mai întâi să cumperi un bilet de loterie – încetează să fii cu capul în nori și fă măcar ceva pentru a te apropia de scopul tău.

Ridici ștacheta
Poate că ești prea exigent cu tine însuți. După ce ai ridicat ștacheta la înălțimi mari, nu vei fi fericit dacă vei realiza ceva chiar și cu o iotă mai puțin decât era planificat. Autocritica și perfecționismul sunt mai degrabă un plus, dar dacă această trăsătură te împiedică să mergi mai departe, merită să renunți la perfecționism.

Nu poți să-ți planifici timpul
Încerci să faci o sută de lucruri în același timp fără a reuși în niciunul dintre ele. Nu ai o listă de obiective pe care vrei să le atingi, ești constant pierdut într-o serie de activități de zi cu zi și te simți pierdut.

Nu te apuci de lucru cu toată inima
Nu ești complet cufundat în proces atunci când lucrezi la ceva. Când termini o sarcină, nici nu-ți amintești ce ai făcut. Acest lucru nu trebuie să funcționeze așa și fără scuze din categoria „Îmi urăsc meseria” – dacă nu vezi rostul în ceea ce faci, poate ar trebui să-ți schimbi ocupația?

Nu vrei să lucrezi asupra greșelilor
Nu vrei să recunoști că ești leneș și că vrei să reușești fără să depui efort. Ia aminte, că nu vei deveni mai tânăr, așa că cu cât îți recunoști greșelile mai repede și începi să lucrezi la ele, cu atât vei avea mai multe oportunități.

Nu crezi în tine
„Devii ceea ce gândești”, a spus Buddha. Acest lucru este adevărat. Dacă nu vei crede în tine, atunci nimic nu îți va reuși, iar dacă vei crede în tine, atunci vei avea capacitatea să obții rezultate incredibile.