„-Nu ai vrea să ai o fiică ca mine?” Întrebarea care l-a făcut să adopte un copil!

Andrei și Maria s-au căsătorit în urmă cu câteva luni, deși erau împreună de mulți ani. Oficializarea relației nu avea nicio importanță pentru ei. Dar totul s-a schimbat după ce ei s-au decis la un pas disperat…

Problema era că cei doi nu puteau concepe un copil. S-au tratat ambii, au fost pe la diferiți medici, dar niciunul nu a putut să le spună exact care era motivul. Dar cuplul știa, că indiferent de diagnoze, nu se vor despărți niciodată. Atunci au luat o decizie: să facă fertilizare in vitro.

Andrei era jurnalist, avea propria emisiune televizată. Își iubea foarte mult job-ul, muncea din greu. Astfel, într-o zi, a mers împreună cu echipa de filmare la un orfelinat pentru a face un reportaj. Acolo se sărbătoarea aniversarea deschiderii acestei instituții.

Toți copiii erau îmbrăcați frumoos, probabil li s-a spus că trebuie să zâmbească tot timpul. Au cântat, au dansat, au recitat poezii. Apoi, a urmat și o masă festivă.

Andrei știa perfect că acest comportament al copiilor nu era firesc. Totul semăna mai mult a spectacol.

Bărbatul s-a apropiat de masă să ia ceva dulce. Deodată, a văzut o fetiță stând jos lângă masă. Avea vreo 4 ani. Ea s-a uitat la el și l-a întrebat:

-Nene, nu ai vrea să ai o fiică ca mine?

Apoi, s-a apropiat de el și l-a îmbrățișat strâns.

-Sofia, nu e bine să faci așa, lasă omul în pace! – i-a spus una dintre angajatele orfelinatului.

Andrei și-a făcut treaba și a pornit spre casă. Tot drumul s-a gândit la acea fetiță. Noaptea chiar a visat-o: el, Maria și Sofia se țineau de mâini, ca o adevărată familie fericită.

El nu era o fire sentimentală, dar acea fetiță i-a atins sufletul. El nu își găsea locul. A decis să găsească un pretext legat de reportaj, pentru a se întoarce la orfelinat. În acea zi, copiii nu mai erau așa frumoși și zâmbitori. Nu se prefăceau și „nu jucau pentru public”. A vorbit cu directorul, apoi i-a cerut să o vadă pe Sofia.

Când a intrat în camera ei, a văzut-o stând la masă. Fetița desena ceva. S-a apropiat de ea și a întrebat-o ce desenează. Sofia nici măcar nu era surprinsă să-l vadă din nou. Parcă îl aștepta și chiar știa că va fi așa.

-Asta sunt eu, tu și mama… – a răspuns fetița.

Andrei trebuia să plece, dar nu putea să se impună să o facă.

-Nene, te vei întoarce? – a întrebat ea.

-Da, mă voi întoarce. Neapărat! – i-a promis Andrei.

Acasă, bărbatul i-a povestit soției despre cele întâmplate. Ea și-a dorit să o vadă pe fetiță.

Curând, ei au mers la orfelinat împreună. Și iarăși Sofia nu era uimită… Fetița i-a așteptat întreaga ei viață… După câteva luni, Andrei și Maria au reușit să o adopte.