Niciodată nu pune la îndoială visele tale! Ce a spus filozoful Nicholas Roerich despre importanța lor

Celebrul filosof mistic Nicholas Roerich a scris multe articole și cărți despre cum să găsești fericirea în această lume. Unul dintre gândurile lui sunt într-adevăr curioase și interesante.

În cartea sa „Frunze de jurnal. Volumul 1” Roerich a scris despre modul în care mintea noastră ne privează de oportunitatea de a merge înainte și de a deveni fericiți. Dacă o persoană nu face nimic pentru a-și îndeplini visul, a spus Roerich, atunci va găsi mii de scuze de ce a „eșuat” și cum „circumstanțele erau împotriva lui”.

De asemenea, de foarte multe ori începem să visăm la ceva și apoi ne oprim, insuflând în noi înșine că toate acestea sunt o prostie, speranțe goale și nimic valoros nu va ieși din fanteziile noastre. Deci anii trec: visăm, dar noi înșine nu credem în visele noastre.

În același timp, de îndată ce începem să facem ceva, atunci apar oameni în preajmă care încep să critice, să sfătuiască și să accentueze neîncredere în forța noastră. Suntem unanim de acord cu ei și ne convingem încă o dată: nimic nu va funcționa, rămâneți acolo unde sunteți.

Roerich a scris că justificăm „a nu face” ceva, dar „mobilitatea, adică dorința de ceva nou” o condamnăm. Astfel, inima ne împinge la schimbări, iar mintea noastră găsește mii de motive pentru a nu face nimic.

Se va mai spune despre aspirații irealizabile, despre credulitate, nu știi niciodată ce va găsi o minte vicleană să spună atunci când vrea să se sustragă la ceva îndemnat de inimă. – a scris Roerich.

Cum să acționăm pentru ca visele să devină realitate și creierul să nu ne împiedice să ne mișcăm în direcția dorințelor noastre?

Nu-l asculta! Ai încredere în sentimentele tale și dacă vrei ceva cu adevărat, fă-o. Nu te poți îndoi de visele tale. La urma urmei, dacă un vis apare în inima ta, înseamnă că ești capabil să-l transpui în realitate.

Gândește-te la ce ți-ai dori acum. Acum prinde-ți în cap o mie de gânduri „de ce nu va funcționa”, „poate că nu am nevoie deloc”. Așadar, pentru ca dorința să devină realitate, trebuie să nu mai fii atent la astfel de concluzii false.