„Mulțumesc pentru fericire!” – O povestioară caldă pe care să o citești într-o seară de iarnă!

În apartamentul Alinei locuiesc trei bărbați. Unul dintre ei este gras și foarte morocănos, un pic prostuț. Al Doilea este tânăr și cu năravuri. Nu lasă niciodată străinii să intre în casă. De îndată ce sună cineva la ușă, al doilea mârâie răutăcios și îi sticlesc ochii.

Iar al Treilea este un papă-lapte. Stă toată ziua tolănit pe canapea. Nu-i pasă ce se întâmplă în jur, contează doar cina.

Într-o seară de decembrie, Alina se întorcea acasă obosită după o zi grea de muncă. În curtea casei, sub o bancă stătea tremurând și plin de noroi al Patrulea. Plângea și chema ajutor, era ud și înghețat. Avea zgardă în jurul gâtului și un medalion auriu. Alinei i s-a făcut milă de el – până la lacrimi. I-a propus: hai să trăiești la mine, dacă vrei.

Cei trei nu voiau să împărtășească cu el nici casa, nici cina, nici canapeaua veche și, desigur, nici pe Alina. Pe medalion, Alina a găsit un număr de telefon. Fata l-a cules imediat. La celălalt capăt al firului a răspuns un bariton plăcut. Era foarte bucuros și i-a spus Alinei să aștepte. Al Patrulea era al lui. Căzuse recent de la balcon, vânând un porumbel. A încercat să-l găsească, dar acesta fugise din curte.

Cei patru pisoi au ajutat-o să se facă frumoasă. Alina a îmbrăcat rochia cea albastră. A prăjit repede câteva pârjoale. Cineva a sunat la ușă iar turma cu șaisprezece lăbuțe s-a grăbit, tropăind pe podea. A deschis. Un brunet înalt. Cu trei riduri pe frunte. S-a prezentat: Mihai. Iar Alina s-a gândit: al Cincilea!

-Intră la un ceai! Sau poate dorești niște pârjoale? Mai am și niște biscuiți și tort. Eu sunt Alina.

-Știi ceva? O să intru. Nu am mai mâncat pârjoale de când eram la școală…

Au stat la masă până la miezul nopții, în bucătărie: o pisică pierdută și doi oameni care tocmai s-au găsit unul pe altul. Le era vesel împreună. Foarte repede s-au terminat și tortul și pârjoalele!

În ziua următoare, Alina și Mihai au mers la patinoar. Sâmbătă –  la cinema. Duminică – la teatru. Apoi, toți șase au sărbătorit Anul Nou. Au întâlnit primăvara, au petrecut o vară minunată.

Iar în toamnă, Alina și Mihai au devenit o familie. Trăiesc fericiți împreună. Pisicile nu știu, că foarte curând se va naște al Șaselea.

Mulțumesc pentru fericire vânătorului de porumbei!