Minunea lui Moise se întâmplă în realitate. Iată unde are loc fenomenul incredibil!

De două ori pe an, lângă insula Jindo din Coreea de Sud poate fi urmărit un fenomen incredibil care se aseamănă cu minunea lui Moise descrisă în Biblie, atunci când apele s-au deschis în fața lui. Apele care leagă insulele Modo și Jindo se retrag pentru o oră și formează un drum de 40 de metri lățime, ce se întinde pe 2,8 kilometri.

Oamenii de știință spun că acest fenomen are loc din cauza fluxurilor și refluxurilor diferite, care la rândul lor depind de ciclul Lunii. Mii de turiști din toată lumea se adună ca să vadă fenomenul.

Un număr mare de turiști și localnici merg pe drumul format în mijlocul apei și strâng viețuitoarele marine, care au rămăs pe fâșia de uscat. Locul a devenit popular după ce ambasadorul Franței, Pierre Randy, a vizitat locul în anul 1975 și despre asta au scris ziarele.

Există și o legendă locală care explică fenomenul. Condamnatul pe nume Son Don Jin fusese exilat pe insula Jeju. În drum spre ea, corabia sa a nimerit într-o furtună puternică și a naufragiat. Son, echipa și rudele sale au reușit să se salveze, ajungând pe cea mai apropiată insulă – Jindo.

Urmașii lui Don Jin au trăit pe insulă timp de 200 de ani, dar erau foarte des atacați de tigrii de pe insulă.  De aceea, ei au decis să se mute pe insula alăturată – Modo. Doar că după ce toți s-au mutat, pe insula Jido rămăsese o bătrână. Ea l-a chemat pe Dragonul Mării, rugându-l s-o ducă la cei dragi.

În acel moment marea s-a desfăcut în două și bătrâna s-a pornit pe drumul format, doar că era prea slabă ca să-l parcurgă până la urmă. Cei dragi i-au venit în întâmpinare, dar a fost prea târziu. Bătrâna s-a stins din viață, mulțumindu-i Dragonului că i-a permis să-și vadă copiii pentru ultima dată.

Acum acolo a fost înălțat și un monument care a devenit simbolul acestui fenomen.

Drumul în mare se formează timp de 1-2 ore. În această perioadă, un număr impunător de salvatori este pregătit să-i ajute pe cei care nu reușesc să revină la timp înapoi pe insulă.