Mătușa – a doua persoană importantă în viața copilului după părinți! Iată 9 motive frumoase!

Cu siguranță îți amintești toate acele momente frumoase petrecute alături de mătușa ta! Acestea întotdeauna vor fi în inima ta.

De fapt, să fii o mătușă bună este o muncă dificilă, dar și o experiență minunată! Mătușile le fac viața copiilor mai veselă, ele întotdeauna sunt acolo ca să îi ajute, orice nu s-ar întâmpla.

Iată 9 motive, pentru care mătușa joacă un rol foarte important și deosebit în viața nepotului!

1.Mătușa îi oferă o viziune diferită asupra vieții.

Mătușa îi poate arăta copilului o altă abordare a situației, diferită de cea a părinților. Ea întotdeauna îi va oferi o mână de ajutor, indiferent ce nu s-ar întâmpla.

2.Ea întotdeauna îi face cadouri superbe

Mătușa întotdeauna este prezentă la zilele de naștere și evenimentele importante din viața copilului. Chiar dacă pentru asta este nevoită să plece într-un alt oraș sau să fugă de la muncă. În plus, ea întotdeauna îi cumpără cadouri superbe și dulciuri.

3.Ea nu ratează nicio șansă să comunice cu nepoții

Mătușa întotdeauna este „pentru” distracție și timp petrecut activ alături de nepoți. Ea este gata să își ducă nepoții la circ, la muzeu sau pur și simplu să se joace cu ei în parc.

4.Dăruiește dragoste și afecțiune.

Mii de îmbrățișări și pupuri – toate acestea sunt despre mătușă. Și aceasta formează o legătură deosebită pentru întreaga viață.

5.Copiii îi pot spune totul.

Atunci când copiilor le este frică să le spună ceva părinților – ei merg la mătușă. Ea este gata mereu să îi asculte și să-i ajute cu un sfat bun. Iar cel mai important este că mătușa știe să păstreze un secret.

6.Mătușa îi învață valorile.

Mătușa întotdeauna își ajută nepoții să înțeleagă, ce este corect, iar ce – nu.

Dacă ai un nepot – vei crește împreună cu el, oferindu-i sprijinul și dragostea ta zi de zi. 

7.Mătușa într-adevăr iubește să aibă grijă de copii.

Ea își petrece cu plăcere timpul alături de nepoții ei, are grijă de ei, chiar dacă are propriile planuri.

8.Mătușa este bună chiar și atunci când copiii greșesc. 

Se întâmplă foarte rar ca ea să își certe nepoții. De cele mai multe ori ea îi ascultă și le explică pe înțelese ce și unde au greșit copiii.

9.Cu cât mai mulți nepoți – cu atât este mai fericită mătușa.

Atunci când se naște un nepot sau o nepoată, mătușa se simte și mai deosebită. Relația cu nepoții se întărește în fiecare zi, mai ales dacă ea petrece mult timp alături de ei.

Tu ai nepoți sau nepoate? Cât sunt de importanți pentru tine?