Masajul este una dintre cele mai subtile arte!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Masajul este un lucru pe care începi odată să-l studiezi, dar niciodată nu închei învățarea. Studierea este continuă, iar experiența devine din ce în ce mai vastă, din ce în ce mai multă. Masajul este una dintre cele mai delicate arte – și nu este vorba numai de calificare. Mai degrabă, este vorba de dragoste. Învață tehnica – și uită de ea. Doar simte și ține cont de sentimente. Dacă ai început a stăpâni cu adevărat masajul, nouăzeci la sută din lucru este făcută de dragoste, iar zece la sută de tehnică. O simplă atingere, o atingere de iubire și ceva în organism se relaxează.

Dacă simțiți dragoste și compasiune pentru o altă persoană, îi simțiți valoarea extraordinară; dacă nu o tratezi ca pe un mecanism care trebuie reparat, ci ca pe o energie de o imensă valoare; dacă sunteți recunoscător că are încredere și vă permite să vă jucați cu energia sa, atunci veți avea impresia că de fapt cântați la orgă. Întregul corp se transformă în clape și simțiți cum interiorul corpului capătă armonie. Ajutorul este oferit nu numai acestei persoane, ci și dumneavoastră.

Masajul este necesar lumii, pentru că dragostea a dispărut din ea. Cândva era suficientă doar o singură atingere a celor dragi. Mama își atingea copilul, se juca cu corpul lui și asta era masaj. Soțul se juca cu corpul soției sale și asta era masaj; era suficient, mai mult decât suficient. Dragostea juca un rol major în această relaxare profundă. Dar ea a dispărut din lume. Treptat, am uitat cum să atingem, ce să atingem, cu ce forță. De fapt, atingerea este una dintre limbile cele mai uitate. Am devenit neîndemânatici la atingeri, pentru că acest cuvânt a fost otrăvit de așa-numiții oameni religioși, care i-au dat o semnificație sexuală. Cuvântul a devenit sexual, iar oamenii au început să se teamă. Fiecare persoană urmărește vigilent să nu-l atingă nimeni până când nu îi permite. Atingerea și masajul au devenit ceva sexual.De fapt, nici atingerea, nici masajul nu sunt sexuale. Acestea sunt funcții ale iubirii.

Trăiește în rugăciune. Când atingeți trupul unei persoane, fiți în rugăciune, ca și când Dumnezeu este în el, iar voi doar îl slujiți. Și când veți vedea cum corpul se transformă și energia creează o nouă structură de armonie, veți simți o plăcere pe care nu ați mai simțit-o. Veți cădea în meditație profundă.

Când faci masaj, doar masează. Nu te gândi la alte lucruri, pentru că distrag atenția. Fiți atât de mult în degetele voastre și în mâinile voastre, de parcă toată ființa voastră, întregul suflet este în ele. Să nu fie doar o atingere corporală. Întregul tău suflet intră în corpul celuilalt, îl pătrunde, relaxează cele mai complexe stresuri. Faceți din asta un joc. Nu o faceți ca pe o slujbă, ci ca o plăcere. Râdeți și lăsați-l pe celălalt să râdă.

Masajul înseamnă comuniune cu energia trupului altcuiva, simți unde ea lipsește, unde corpul este fragmentar și îl faci un tot întreg … ajutați ca energia corpului să nu mai fie fragmentară, contradictorie. Dacă energiile corpului intră în unison și devin o orchestră, ai obținut succes.

Tratați corpul cu respect. Este altarul lui Dumnezeu, templul lui Dumnezeu. Studiați-vă arta în mare reverență și rugăciune. Acesta este unul dintre cele mai magnifice lucruri de învățat.

Osho