Lumea științifică a definit sensul existenței lui Dumnezeu!

Un șoc absolut în lumea științifică a fost discursul faimosului profesor de filosofie Anthony Flew.

Omul de știință, care astăzi ar fi avut peste 80 de ani, a fost mulți ani unul dintre pilonii ateismului științific. Flew a declarat public că a greșit, iar Universul nu ar fi putut să apară singur.

Zeci de ani, Flew a publicat cărți și a ținut lecții despre teza că credința în Cel de Sus este nejustificată.

Cu toate acestea, începând cu anul 2004, o serie de descoperiri științifice au forțat marele apărător al ateismului să își schimbe părerile. Flew a declarat public că a greșit, iar Universul nu ar fi putut să apară de la sine – era evident creat de cineva mai puternic decât ne putem imagina.

Potrivit lui Flew, mai devreme el, ca și alți atei, era convins că odată demullt, prima materie vie a apărut pur și simplu din materie moartă.

“Astăzi este imposibil să ne imaginăm construirea unei teorii ateiste a originii vieții și a apariției primului organism de reproducere”, spune Flew.

Potrivit omului de știință, datele moderne privind structura moleculei de ADN indică în mod neîndoielnic că nu ar putea apărea pe cont propriu, ci este dezvoltarea altcuiva.

Codul genetic și volumele literalmente enciclopedice ale informațiilor stocate de moleculă contrazic posibilitatea unei coincidențe oarbe. Menționăm că Anthony Flew a murit la 8 aprilie 2010 la vârsta de 87 de ani.

Fizicianul britanic Martin John Rees, care a câștigat Premiul Templeton, consideră că universul este un lucru foarte complex.

Omul de știință, care are semnate peste de 500 de lucrări științifice, a primit 1,4 milioane de dolari pentru că a dovedit existența Creatorului, deși fizicianul însuși este ateu.

“Potrivit directorului Institutului Internațional de Fizică Teoretică și Aplicată, academicianul Anatoly Akimov, existența lui Dumnezeu a fost dovedită prin metode științifice”.

“Dumnezeu există și putem observa manifestările voinței Sale. Aceasta este opinia multor oameni de știință, ei nu cred doar în Creator, ci se bazează pe anumite cunoștințe “, a spus într-un interviu fizicianul.

În același timp, omul de știință a remarcat că și în secolele trecute mulți cercetători în fizică au crezut în Dumnezeu.

Mai mult, până la Isaac Newton nu a existat nici o separare între știință și religie. Preoții se ocupau de știință, fiind cei mai învățați oameni.

Newton însuși a avut o educație teologică și, adesea, a repetat: “Eu deduc legile mecanicii din legile lui Dumnezeu”.

Când oamenii de știință au inventat microscopul și au început să studieze ceea ce se întâmpla în interiorul celulei, procesele de dublare și divizare a cromozomilor le-au provocat o reacție copleșitoare: “Cum s-ar putea întâmpla acest lucru dacă nu ar fi fost prevăzu de Cel de Sus?”

“Într-adevăr, adăugă A. Akimov – dacă spunem că omul a apărut pe Pământ ca urmare a evoluției, luând în considerare frecvența mutațiilor și viteza proceselor biochimice, ar fi nevoie de mult mai mult timp pentru a crea un om din celulele primare, decât vârsta Universului însuși” .

“În plus, a continuat el, s-au făcut calcule care au arătat că numărul de elemente cuantice în volumul Universului observat de radio nu poate fi mai mic de 10155 și nu poate să nu aibă o super-minte”.

“Dacă totul este un sistem unic, atunci, considerând-o ca un calculator, întrebăm: ce este dincolo de puterea unui sistem de calcul cu atât de multe elemente? Este vorba de posibilități nelimitate, mai multe decât are cel mai sofisticat și modern calculator într-un număr incomensurabil de ori! “- a spus omul de știință.

În opinia sa, ceea ce diverși filosofi au numit Mintea universală, Absolutul, acesta și este un sistem super-puternic, pe care îl identificăm cu potențialele capacități ale Atotputernicului.