Lecții de îmbătrânire frumoasă: 10 porunci ale unei franțuzoaice mature!

O înțelepciune din popor spune: frumusețea unei femei tinere se datorează naturii, în timp ce frumusețea femeii în vârstă este rezultatul muncii ei.

Bătrânețea este un lucru inevitabil, dar trebuie să încerci să faci tot ceea ce îți stă în puteri pentru ca atunci când vei ajunge la o vârstă mai înaintată, să duci o viață plină de evenimente frumoase.

După publicarea cărții „Lecții de îmbătrânire elegantă: secretul franțuzoaicelor”, o scriitoare americană, care locuiește în Franța, a crescut popularitatea stilului de viață francez.

Cartea prezintă o paralelă între stilul de viață american și cel francez. Femeile americane care au trecut de 45 de ani preferă să stea acasă, limitându-se la activități casnice și la vizionarea emisiunilor TV. Franțuzoaicele, dimpotrivă, sunt de părere că această etapă a vieții este doar pentru ele și încearcă să își trăiască viața din plin.

Iată 10 reguli de aur ale femeilor franceze:

1.Un stil de viață activ până la bătrânețe

În cultura franceză, o atenție deosebită este acordată odihnei active. Să refuzi activitățile distractive din cauza vârstei este pur și simplu indecent. Drumeții, canotaj, jogging, schiat – toate acestea fac parte din stilul de viață francez. Femeile mature nu fac excepție, pentru ele este firesc să continue să trăiască în acest ritm activ.

2.Simțul umorului – o sursă bogată de energie

Vârsta și îmbătrânirea sunt percepute de francezi cu sarcasm, existând numeroase glume despre femeile trecute de 40 de ani.

3.Plăcerea de a mânca

Pentru francezi, mâncarea este ridicată la rangul religiei. Spre deosebire de americani, francezii mănâncă puțin, dar aleg cele mai delicioase bucate. Odată cu înaintarea în vârstă, femeile preferă să petreacă mai mult timp în restaurante și cafenele, savurând porții mici,  bucurându-se de un pahar de vin bun și de o companie minunată. Aceste obiceiuri le ajută pe franțuzoaice să fie mereu suple.

4.Vârsta nu e un motiv de a încetini ritmul

Am uneori impresia, că fetițelor li se insuflă încă din copilărie un fel de egoism sănătos – scrie Rebecca. După ce copiii nu mai necesită atât de multă atenție, femeile încep a se concentra pe ele însele. Își permit să poarte haine de marcă, călătoresc fără familie. Își pot cumpăra fără remușcări o pereche de pantofi scumpi, în locul unui smartphone pentru fiul adolescent. El își poate cumpăra singur, economisind bani. Pe lângă toate acestea, franțuzoaicele nu vor accepta să stea cu nepoții și nimeni nu le va învinui pentru asta.

5.În haine, optează nu pentru cantitate, ci pentru calitate

Chiar și femeile cu venituri mai modeste își permit cel puțin două sau trei ținute scumpe, o geantă de marcă și câteva perechi de pantofi buni. Anume de aceste femei rafinate sunt fascinați turiștii din întreaga lume.

6.Poziția socială activă crește odată cu vârsta

După ce își văd copiii mari, franțuzoaicele vizitează diferite evenimente sociale, petreceri, expoziții. Aceste activități le stimulează să arate impecabil și să aibă mai multă grijă de ele.

7.Vârsta e o resursă, nu o boală

Francezii susțin ideea îmbătrânirii naturale, cu riduri și alte lucruri specifice pe care americanii încearcă să le remedieze, apelând la serviciile esteticienilor. Femeile franceze se acceptă așa cum sunt și chiar sunt convinse: o față fără riduri la vârsta corespunzătoare indică prezența unor probleme în viață.

8.Poartă ceea ce îți place, fără a ține cont de vârstă

În Franța lipsește conceptul de garderobă pentru o vârstă anumită. Femeile care au depășit vârsta de 40 de ani poartă fără să se jeneze fuste mini sau pantaloni mulați, dacă consideră că se simt bine în aceste haine.

9.Atractivitate dincolo de vârstă

Franțuzoaicele sunt de părerea că după 45 de ani începe o nouă viață: arată minunată, sunt înțelepte și încrezute și doresc să cucerească lumea! De aceea, divorțurile sunt destul de frecvente anume la această vârstă.

10.Își permit de toate, dar cu moderație

Înaintarea în vârstă nu este un motiv să renunți la unele plăceri ale vieții. Rebecca aduce drept exemplu o franțuzoaică în vârstă de 52 de ani, care a fumat timp de mai mulți ani, dar a renunțat la acest obicei cu doi ani în urmă. Femeia continuă să se răsfețe doar cu o țigară după cafeaua de dimineață, motivând acest lucru prin faptul că plăcerea pe care i-o oferă această țigară este benefică.

Motto-ul franțuzoaicelor mature este următorul: „Sunt o femeie de sine stătătoare. Am reușit să realizez multe lucruri și am dreptul să savurez viața din plin”.