Le vei regreta! 9 lucruri pe care NU trebuie să le faci, ca să nu-ți pară rău într-un târziu

Când trăim în prezent, ni se pare că nu putem acționa diferit în unele situații. Câțiva ani mai târziu, ceea ce ni s-a părut foarte important și necesar, se dovedește a fi un fleac – încât a fost destul de posibil să trăim și fără.

Să prevenim acum posibile dezamăgiri pentru viitor, ca să nu regretăm mai târziu.

1.NU NE PREȚUIM FAMILIA

Ni se pare mereu că tații și mamele, și cu atât mai mult bunicii, nu înțeleg nimic în viață, dar cu cât îmbătrânim, cu atât suntem mai des convinși că au avut dreptate în multe privințe.

Nu face această greșeală. Adoptă experiența generațiilor trecute, învață din greșelile lor și vei vedea că poveștile sunt aceleași, doar personajele se schimbă.

2. MUNCIM ÎNTR-UN DOMENIU CARE NU NE PLACE

Ni se pare că salariul și stabilitatea sunt cele mai importante lucruri în viață. Și apoi se dovedește că toată viața ai vrut să fii scriitor sau fotograf, dar ai lucrat ca contabil sau economist. Ești sigur că ești unde vrei acum? Știi sigur că îți vei aminti acești ani cu un zâmbet, și nu cu un zâmbet amar de regret?

3. NU ÎNVIA LUCRURILE MOARTE

Calul este mort – coboară.

Această expresie conține cel mai profund adevăr fundamental. Nu este nevoie să încerci să reînvii morții. Nu te ține de o persoană care nu te apreciază pe tine și relația ta cu ea. Nu încercați să dați respirație artificială sau resuscitare la ceva care poate trăi de sine stătător. Spune doar mulțumesc și mergi mai departe, înainte, în viața ta minunată.

La urma urmei, ea trece doar în timp ce tu stai lângă un cal mort.

4. ÎNCERCI SĂ PARI DIFERIT

Dacă trăiești într-o mască – masca unei fiice bune care nu poate răspunde la întrebări lipsite de tact mamei sale, în masca unui prieten bun care este întotdeauna de încredere și gata să ajute, chiar dacă nu primește nimic în schimb, în masca unei mame bune care și-a pus viața pe altarul familiei și al copiilor, dar a uitat de sine. Deci, dacă trăiești în aceste măști, știi câtă energie îți ia pentru a le păstra?

Voi răspunde imediat – multă. Atât de multă încât s-ar putea să nu ai destulă.

Fii tu însuți și vei avea atât de multă putere încât vei rămâne pur și simplu uluit.

5. ȚI-E FRICĂ SĂ RIȘTI

Bineînțeles, nu mă refer la nevoia urgentă de a alerga un maraton și de a sări cu parașuta. Dar mulți dintre noi avem lucruri pe care cândva nu le-am făcut și acum regretăm. Încercați să păstrați acele momente cât mai puține posibil.

Este mai bine să regretăm ceea ce s-a făcut, decât ceea ce nu s-a făcut.

6. ÎȚI BAȚI JOC DE SĂNĂTATEA TA

Sau pur și simplu nici nu te gândești la asta. Crede-mă, în momentul în care trebuie să te gândești la asta, va fi prea târziu. Prevenirea este mai bună decât tratarea bolilor.

Fă sport și adoptă o alimentație adecvată în viața ta acum, și vor fi mult mai puține probleme în viitor.

7. ÎNCETEZI SĂ MAI ÎNVEȚI

Dacă vi se pare că știți suficient și nu vă puteți dezvolta mai departe, atunci deja acesta nu este un lucru bun.

Lumea se mișcă foarte repede și pentru a nu regresa, trebuie să ții pasul cu toate schimbările. Și pentru a-l depăși măcar puțin, trebuie să te informezi despre lucrurile din lumea înconjurătoare.

Nu înceta să înveți – și creierul tău nu va înceta să funcționeze, indiferent câți ani ai avea.

8. CONSTANT NU EȘTI MULȚUMIT DE TINE

Constant îți repeți că ești prea gras, prea slab, prea înalt, nasul prea mare, ochii nu sunt suficient de rotunzi, buzele nu sunt suficient de pline.

Stop!

Tu ești unic!

Nu are rost să devii ca toți ceilalți. Atunci cine vei fi tu?

9. PETRECEM MULT TIMP PENTRU LUCRURILE MICI

Dacă însumați tot timpul din săptămâna trecută, pe care ați petrecut-o la telefon, veți fi foarte surprins și, cel mai probabil, nu va fi un rezultat foarte plăcut.

Ne petrecem jumătate din viață pe lucruri pe care nu le putem face sau le facem din ce în ce mai rar.

Desigur, trebuie să te relaxezi și uneori chiar să te uiți la televizor în timp ce stai întins pe canapea cu o cupă de înghețată. Dar aceasta nu ar trebui să devină viața ta obișnuită. 

Trebuie să rămână o excepție rară de la regulă.

Like dacă vreun punct te-a atins. Scrieți în comentarii, care? Și ce ai mai adăuga?