Le vei feri de copii: 5 plante de cameră care nu sunt potrivite pentru casă

Amatorii de plante de cameră obișnuiesc să-și umple casa cu flori diverse, cât mai frumos înfloritoare și cu frunze cât mai bogate. Totuși, trebuie să avem grijă pentru că nu orice plantă care arată bine este și inofensivă.

Monstera

Este o plantă foarte populară datorită frunzelor mari și lucioase. Acestea conțin însă niște ace minuscule care la atingere și la contactul cu mucoasele provoacă o senzație puternică de arsură. De aceea, când o îngrijești, ar fi bine să folosești mănuși, iar copiii mici să-i ții departe de ea.

Dieffenbachia

Este o plantă care atrage prin frunzele mari și „artistic” colorate. Din nefericire însă ea conține o substanță periculoasă, care poate provoca arsuri destul de puternice. Ține planta mai departe de copii și animale de companie.

Spurge

Spurge sau Euphorbia este un gen mare și divers de plante, care pot fi găsite tot mai des în locuințe. La fel ca și celalalte plante însă, acestea conțin în interior o substanță care poate provoca arsuri. Ingerată aceasta poate produce o intoxicație periculoasă.

Clivia

Designerii de landșaft preferă să folosească această plantă. Ea are o floare portocalie foarte atractivă și niște frunze lungi de un verde intens. Rădăcinile și sucul acestora însă pot fi periculoase pentru om. Ajunse în organism acestea pot provoca intoxicație, vomă și chiar paralizie. Ține-o departe de animale și copii.

Palmierul de Madagscar

Este o plantă de origine africană și se aseamănă cu un palmier. În tulpina acesteia se conține însă un suc otrăvitor. Dacă acesta ar ajunge în ochi, el poate provoca risc de orbire, iar în sânge, poate dăuna funcționalității normale a inimii.