Le simt înainte ca noi să le observăm: 5 lucruri imperceptibile pentru oameni și firești pentru câini

Bineînțeles, nu putem să vorbim câinește, asta însă nu înseamnă că acești patrupezi inteligenți nu ne pot înțelege. Câinii observă semnele verbale și fizice mult mai bine ca oamenii. Unele lucruri ei le observă înaintea noastră. Capacitatea lor de a percepe semnele imperceptibile pentru oameni a fost demonstrată științific.

Câinele poate simți cancerul

Mai multe studii au arătat că unele rase de câini pot simți astfel de schimbări serioase în organism. Capacitățile lor olfactive îi ajută să simtă anumite substanțe în componența creierului. Datele arată că diagnosticul de cancer la sân, câinii l-au putut recunoaște în 88% din cazuri, iar cancerul la plămâni, în 99% din cazuri. Câinii au mai fost dresați să recunoască și cancerul la ovare.

Câinele poate prognoza vremea

Acest lucru se spune nu doar în legende, dar și în studiile recente care dovedesc că acești patrupezi sunt foarte sensibili la schimbările de vreme. Oamenii de știință leagă asta de capacitatea lor de a simți presiunea barometrică. În plus, câinii simt schimbările de umiditate a aerului și nivelul de concentrație a ozonului, care se modifică înainte de apariția precipitațiilor. O altă cercetare a mai demonstrat că patrupezii sunt sensibili la electricitatea statică, ceea ce îi face să poată prevedea furtuna.

Câinele simte frica

Neverosimil, dar câinii știu să descifreze și emoțiile oamenilor. Ei simt frica, datorită mirosului adrenalinei care crește în sânge în aceste momente. Prietenul tău patruped va încerca să-ți stea aproape în aceste momente, ca să te încurajeze.

Câinele știe că privirea sa blândă funcționează

Acei ochi rugători, plini de milă sunt pur și simplu irezistibili. Oamenii de știință au depistat că atunci când noi îl privim pe prietenul nostru pufos, în creier se elimină oxitocină, hormonul fericirii. Câinele se confruntă cu aceeași reacție în creier, atunci când își privește stăpânul.

Câinele simte inamicii stăpânului

Nu întâmplător, câinele începe să latre la persoanele pe care stăpânul său nu le simpatizează. El simte schimbările din organismul omului și devine supărat pe persoana care îi provoacă o astfel de stare.