La vârsta de 40 de ani, vulturul se confruntă cu o mare alegere: fie moarte, fie o perioadă dureroasă de schimbare

Doar eliberarea de povara trecutului ne permite să trăim, să ne bucurăm de prezent și să ne pregătim de viitor.

Vulturul este o pasare fenomenală, pare să fi întâlnit acel secret al renașterii, acel izvor ce-i dă șansa unei vieți noi. Un vultur poate atinge vârsta de 70 de ani, însă ca să ajungă la acest punct, trebuie sa ia o decizie grea.

La vârsta de 40 de ani, ghearele vulturului devin prea lungi și flexibile și nu poate înhăța prada. Ciocul său devine prea lung și curbat și nu-i permite să mănânce. Totodată, penele de pe aripi și piept devin prea dense și grele și îi este dificil să zboare. Astfel, vulturul se confruntă cu o mare alegere: fie moarte, fie o perioadă lungă și dureroasă de schimbare, care durează în jur de 150 de zile …

Vulturul zboară în cuibul său, care este situat pe vârful muntealui, și acolo bate mult timp în stâncă până când ciocul se rupe și se îndepărtează … Apoi așteaptă până când îi crește un cioc nou, cu care își rupe ghearele … Când au crescut gheare noi, vulturul își scoate penajul prea greu de pe piept și aripi … Și apoi, după 5 luni de durere și chin, cu un cioc nou, cu gheare noi și cu pene noi, vulturul se renaște și poate trăi încă 30 de ani.

Adesea, pentru a trăi, trebuie să ne schimbăm, uneori acest proces este însoțit de durere, frică și îndoială … Trebuie să îndepărtăm amintirile nu prea frumoase ale trecutului … Numai eliberarea din povara trecutului ne permite să trăim, să ne bucurăm de prezent și să ne pregătim de viitor.