
Vârsta este încă o posibilitate de a ne manifesta puterea de voință. La maturitate, aspectul fizic al femeilor se schimbă, iar activitatea fizică se reduce. Din fericire, există soluții pentru îmbunătățirea calității vieții și pentru menținerea frumuseții.
Specificul schimbărilor de vârstă
Motivul principal al îmbătrânirii organismului feminin este reducerea producției de hormoni. Între 45 și 50 de ani majoritatea femeilor se confruntă cu premenopauza. Aceasta se manifestă prin piele uscată, schimbări de dispoziție, menstruație neregulată, hipertensiune arterială și creșterea părului în zone nedorite. De toate acestea, organismul este apărat în tinerețe de estrogen.
Cum minimizezi simptomele menopauzei
Specialiștii recomandă acestor femei terapii hormonale. O astfel de terapie este însă foarte individuală, de aceea această discuție trebuie s-o ai cu ginecologul și endocrinologul. Doar după un examen complex medicul poate prescrie medicamente care să te ajute să suporți această perioadă mai ușor.
5 factori care provoacă îmbătrânirea prematură
Stresul
Acesta este cel mai mare inamic al organismului la orice vârstă. Atunci când este stresat, organismul feminin suferă presiuni asupra sistemului hormonal, nervos și imunitar.
Somnul insuficient
Și acesta afectează organismul. Deseori acesta este un factor important în dezvoltarea diabetului și cancerului. Totodată, somnul regulat asigură o bună funcționare a sistemului nervos.
Alcoolul și fumatul
Afectează cel mai mult vasele sangvine și sănătatea inimii. Renunțarea la vicii, va reduce esențial riscul de boli cardiovasculare.
Alimentația
Multe femei se confruntă cu excesele de mâncare și pofta de dulce. Cu vârsta, este foarte important să-ți revizuiești obiceiurile alimentare și să reduci cantitatea de carbohidrați.
Activitatea fizică
Modul sedentar de viață grăbește procesul de îmbătrânire. Activitatea fizică sub formă de plimbări sau gimnastică va îmbunătăți flexibilitatea articulațiilor, dispoziția și aspectul pielii.
Schimbări ale activității cerebrale
Multe femei se îngrijorează în privința reducerii activității cerebrale. Din fericire, ultimele studii arată că reducerea capacităților intelectuale odată cu vârsta este un mit. De fapt, legăturile neuronale nu se pierd din cauza vârstei. Demența poate apărea la orice etapă a vieții.