Jean-Paul Belmondo la ai săi 86 de ani dezvăluie 7 fapte puțin cunoscute

Faimosul actor francez Jean-Paul Belmondo pe 9 aprilie atinge vârsta de 86 de ani. Actorul a cucerit inimile multor femei și este unul dintre cei mai de succes artiști din Franța. Dar, în ciuda popularității incredibile din timpul perioadei sovietice, pentru spectatorii noștri, a rămas un mister pentru o lungă perioadă de timp. Vei descoperi mai departe fapte puțin cunoscute despre Belmondo, care te vor face să-l vezi dintr-o parte neașteptată.

Tatăl viitorului star al cinematografului francez a fost sculptor. În copilărie, el deseori era model pentru tatăl său, când sculpta cupidoni, care pot fi văzuți pe fântânile din Paris.  Mulți ani mai târziu, Belmondo a fost invitat la ceremonia de decernare a premiilor Cesar pentru filmul “The Minion of Fate”, el a refuzat premiul pentru că sculptorul, care a fost autorul figurinei, a vorbit nemulțumit despre lucrarea tatălui său, Paul Belmondo. Numele său nu este francez, ci sicilian, de unde se trăgeau bunicii săi. De aceea, italienii considerau că este actorul lor și l-au numit în glumă în ziare “il bruto” – “ciudat”. Pe când francezii l-au numit “Bebel”, care poate fi tradus ca “răsfățatul norocului”, după filmul cu același nume al lui Claude Lelouch, pentru care Belmondo a primit premiul “Cesar”.

De la o vârstă fragedă, Jean-Paul se distinge prin energie irepresibilă și cădea constant în necazuri. Pentru huliganism și lupte, el a fost de trei ori expulzat din școală. La vârsta de 18 ani, a devenit campion de box la campionatul din Paris și a intrat în echipa franceză. La unul dintre meciuri, nasul lui a fost spart, dar mai tarziu a reușit să transforme nasul spart într-o cartelă de vizită pentru aparițiile sale. Belmondo a fost atât de fascinat de box, încât se gândea în serios la o carieră sportivă. Dar dragostea față de cinematografie s-a dovedit a fi mai puternică. Deși trecutul sportiv a fost util pentru actor, el a făcut independent toate trucurile din filmele sale până la 52 de ani, până când a avut loc un accident pe platoul de filmare, Belmondo a căzut de la înălțime și a suferit un traumatism grav la spate. Actorul a jucat adesea în filme de acțiune, dar în ajunul aniversării a 60 de ani a decis să se oprească. “Nu vreau să fiu bunicul în aer liber al cinematografiei franceze … Am obosit de criminali și polițiști”, a explicat Belmondo.

 

Profesorii de la Conservatorul de Artă Dramatică, unde Belmondo inițial a fost acceptat doar ca voluntar, nu au văzut nici un fel de perspectivă în studentul său și spuneau că înfățișarea sa nu-i va aduce succes, că nu va fi un erou iubit. În această privință ei au fost total greșiți. Belmondo a devenit o stea cinematografică, în timp ce la locul de filmare și în afara sa câștiga cu ușurință inimile femeilor. Cele mai frumoase actrițe i-au devenit partenere: Ursula Andress, Gina Lollobrigida, Sophia Loren, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale și altele.

kinopoisk.ru

 

Belmondo s-a bucurat întotdeauna de succes deosebit cu femeile. ” Interesul față de sexul feminin a apărut când aveam 6 ani. Atunci când frumoasa noastră servitoare Jeannette a fost model pentru tatăl meu, fratelui meu și mie ne-au apărut imediat foarte multe întrebări cu care alergam în atelierul tatălui”, a declarat actorul râzând. Oficial, el a fost căsătorit de două ori, dar neoficial a avut mai multe relații. De multe ori avea o poveste de dragoste cu partenerele de platou. “Am avut câteva sute de intrigi”, a spus actorul fără jenă. Prima sa soție, Elodie Constantin, a depus cererea de divorț atunci când a aflat că soțul ei a avut o aventură cu o parteneră pe scenă, Ursula Andress, care a fost numită cea mai sexy femeie din Bond. După care a avut oidilă cu Laura Antonelli, fata anulului în revista Playboy. Dar relația lor nu a durat mult. Când a plecat, Laura a devenit dependentă de alcool și droguri și și-a pierdut slujba.

Actorul are patru copii, dar cea mai mare fiica Patricia a murit tragic în timpul unui incendiu în 1994. Fiica cea mai mică Stella s-a născut când Belmondo avea deja 70 de ani. Mama ei a fost model și dansatoare, Natty Tardivel, care a rămas cu Belmondo în cele mai dificile momente pentru el, ajutându-l să se ridice după un accident vascular cerebral. Dar nu a devenit ultima sa alegere. La 75 de ani, actorul a înaintat la divorț, iar în curând a izbucnit un scandal în jurul noii sale soții Barbara Gandolfi, s-a dovedit că ea a fost angajată în afaceri frauduloase financiare, din care a avut de suferit și actorul. Poliția l-a îndemnat să o dea în judecată pentru o extorcare, dar Belmondo a arătat nobilitate și s-a despărțit pașnic cu femeia.

Actorul a început cariera sa în teatru, apoi a mers la cinema, iar 30 de ani mai târziu, la vârful popularității sale, s-a întors în teatru. A jucat un rol major în piesa “Keen, Genius and Disorder”. Teatrul l-a captivat atât de mult încât chiar și-a vândut canalului de televiziune toate drepturile asupra filmelor făcute de compania sa de film pentru a dobândi sediul teatrului de varietate pariziană din Montmartre.

La 62 de ani, Jean-Paul Belmondo a suferit un accident vascular cerebral, după 6 ani, din nou actorul a fost obligat să părăsească cinematograful. Dar care a fost surpriza și admirația publicului, când actorul la 74 de ani s-a întors la scenă, a jucat în filmul “Omul și câinele său”. De-a lungul carierei sale, Belmondo a jucat aproximativ 100 de roluri de film și aproximativ 40 în teatru. El este filozofic cu privire la vârsta sa: “Trebuie să vă scoateți vârsta din cap și să trăiți viața dorită. Bineânțeles, bătrânețea inspiră teamă, dar dacă vă simțiți în formă, dacă capul gândește, trimiteți această vârstă … Nu credeți în nici un zvon, nu m-am epuizat.”