Îți poți mobila grădina singur! Iată 17 Idei extraordinare cum să utilizezi paleții din lemn!

În ultimii ani, reciclarea materialelor vechi sau pe care nu le mai folosim a devenit tot mai populară, pe măsură ce tot mai mulți oameni realizează că trebuie să protejăm mediul înconjurător și să generăm tot mai puține deșeuri.

Pe lista noilor tipuri de materiale folosite pentru decorarea locuinței au apărut și paleții din lemn. Mulți consideră, că paleții din lemn sunt niște obiecte mari și neinteresante, potrivite doar pentru transportul mărfurilor. Însă, designerii dar și oamenii creativi le pot transforma în niște bijuterii adevărate.

Iată 17 idei de a folosi paleții din lemn într-un mod foarte deosebit, care pot fi realizate chiar în această primăvară! 

O bancă de tip închis

O bancă neobișnuită de tip închis, confecționată din câțiva paleți, vopsită în culoarea albă. Pentru confort poți pune câteva perne moi, iar pereții laterali îi poți decora cu ghivece cu flori.

Mini-bar

Un mini bar deosebit confecționat dintr-un palet din lemn, vopsit în culoarea neagră cu un capac pliabil va deveni o decorațiune elegantă și un lucru util pentru toți amatorii de cocktail-uri.

Scrânciob

Un scrânciob simplu, confecționat din paleți și lanțuri metalice nu va fi de prisos, indiferent dacă ai sau nu copii.

Organizator pentru instrumentele de grădină

Doar un singur palet te poate ajuta să faci ordine printre numeroasele instrumente de grădină. Cu ajutorul unui astfel de detaliu vei putea să le păstrezi pe toate în același loc și îți vor fi tot timpul la îndemână.

Dulap pentru bucătăria de vară

Dulapul multifuncțional, confecționat din câțiva paleți, poate deveni un accesoriu de neînlocuit în zona grătarului. Câteva cârlige pentru prosoape și accesorii de bucătărie, rafturi pentru veselă și băuturi vor face ca acest obiect să fie indispensabil în curtea ta.

Șezlong

Folosește paleții din lemn, pentru a confecționa o construcție originală și foarte confortabilă pentru zilele pline de soare.

O bancă creativă

O bancă neobișnuită pentru două persoane cu scaune moi, se va potrivi în orice curte și va deveni un loc minunat pentru relaxare.

Loc pentru odihnă

O cabină micuță, confecționată din paleți, cu o canapea confortabilă în interior va deveni colțișorul tău de refugiu, unde vei putea să te odihnești de toți și de toate.

Măsuță de grădină

Folosește paleții din lemn, pentru a meșteri o astfel de măsuță originală pentru grădinărit. Pune-o pe verandă și folosește-o pentru toate lucrurile necesare în grădină.

Piese de mobilier

Un set întreg de mobilier pentru curte cu canapea, fotolii și o masă – probabil, cea mai reușită idee de a utiliza paleții! Această mobilă se va potrivi perfect pentru oricine.

Paturi de grădină

Visezi la o grădină roditoare? Ai nevoie de câțiva paleți. Astfel de paturi se potrivesc pentru cultivarea căpșunilor, verdețurilor și a salatei.

Lăzi pentru grădină

Lădițe compacte pentru căpșuni – încă o metodă interesantă de utilizare a paleților din lemn. Astfel de paturi nu sunt doar originale și frumoase, ci și foarte ergonomice, ceea ce este foarte bun dacă vorbim de un teren nu prea mare.

Podium

Un podium colorat din câțiva paleți – o metodă simplă și accesibilă pentru amenajarea unei platforme pentru odihnă în curtea din spate.

Loc pentru depozitarea lemnelor

Păstrarea lemnelor poate fi frumoasă, dacă meșterești pentru acest scop niște rafturi speciale. Pentru asta vei avea nevoie de 4-5 paleți din lemn.

Bancă pentru curte

O bancă simplă, pentru confecționarea căreia vei avea nevoie de doar doi paleți și orice tip de vopsea, se va potrivi de minune în peisajul oricărei grădini.

Un foișor

Ce poate fi mai frumos și clasic, decât un foișor confecționat în întregime din paleți din lemn? Acesta va deveni locul perfect pentru serile calde de vară petrecute alături de cei dragi.

Masă de bar

Folosind scândurile de la paleți, poți confecționa o masă de bar îngustă, care va deveni locul preferat pentru întâlnirile cu prietenii.