
Un pinguin Adelie a fost văzut în largul coastei de sud-est a Noii Zeelande. Pare nimic anormal, însă habitatul obișnuit al acestei specii este coasta Antarcticii. Pinguinul antarctic Adelie, a fost surprins pe coasta de sud-est a Noii Zeelande, la 3000 km de habitatul său, potrivit The Guardian.
Acesta este deja al treilea caz înregistrat când pinguinul Adelie se află atât de departe de coasta Antarcticii. Experții subliniază că o astfel de călătorie poate fi provocată de încălzirea globală, insuficiența de hrană și creșterea semnificativă a populației.
“Era puțin flămând și era foarte deshidratat, nu arăta chiar așa de rău, de aceea i-am dat apă și l-am hrănit cu un shake de pește”, afirmă Thomas Strack, purtător de cuvânt al unui centru de reabilitare a pinguinilor. După toate peripețiile sale, pasărea a fost eliberată într-un golf din Peninsula Banks, de unde putea să ajungă acasă.
Încălzirea globală are un impact negativ atât asupra întregii planete, cât și asupra pinguinilor. Schimbul de temperatură a apelor poate îngreuna procesul de dobândire a hranei, astfel păsările sunt nevoite să decurgă la acțiuni drastice.
„Când apa se încălzește, peștii tind să se scufunde la adâncime unde temperatura este mai mică. De aceea, păsărilor le vine greu să găsească mâncare”, menționează Strak. Potrivit acestuia, populația de pinguini cu ochi galbeni din Noua Zeelandă se confruntă cu aceeași problemă, în final tot mai mulți indivizi înfometați nimeresc în centrul de reabilitare.
Potrivit The Guardian, în viitor populația de pinguin poate întâlni și mai multe dificultăți, iar schimbarea comportamentului lor în prezent poate fi indicatorul unei crize în ecosistemul marin. În concluzie, oamenii trebuie să fie mai responsabili și să monitorizeze problema încălzirii globale, doar astfel vom putea salva cțt mai multe specii.
Pinguinul Adelie este una dintre cele mai comune specii de păsări nezburătoare care se găsește pe coasta Antarcticii. Un astfel de individ poate cântări pâna la 6 kg și trăiește în medie 12 ani.