Invenții moderne pentru casă: Vezi cum arată bicicleta care generează energie electrică!

Tehnologia nu stă pe loc, în fiecare zi aflăm despre noile invenții utile, care ne îmbunătățesc și ne simplifică viața. Multe dintre ele vizează consumul rezonabil de resurse și economisirea lor, la fel ca și proiectul despre care vrem să-ți povestim astăzi.

Iată un dispozitiv excelent care ajută la economisirea energiei electrice.

În multe țări ale lumii, accesul la electricitate este dificil sau limitat. Omul de afaceri originar din India, Manoj Bhargava, a decis să schimbe acest lucru. El a prezentat lumii invenția sa, care poartă denumirea Free Electric și care va permite multora să obțină energie electrică doar apăsând pedalele acestei biciclete.

Esența invenției este simplă: pedalezi și generezi electricitate. Producătorii susțin că o oră de efort pe această bicicletă poate furniza energie pentru toată casa pe timp de 24 de ore.

Dispozitivul este foarte ușor de asamblat și menținut. În caz că se strică ceva, orice electrician sau mecanic se poate descurca cu reparația. Însuși inventatorul susține, că reparația acestei biciclete nu este mai dificilă decât a unei biciclete obișnuite.

După cum spune inventatorul, prețul pentru această minune tehnică nu va depăși 100 de dolari. Deja pentru anul viitor se planifică lansarea a zece mii de astfel de biciclete.

Manoj Bhargava este un miliardar american cu rădăcini indiene, care încearcă să schimbe lumea noastră spre bine. Acesta a fondat mișcarea Billions in Change, scopul principal al căreia este crearea unui viitor mai bun cu ajutorul noilor tehnologii, pentru a rezolva cele mai acute probleme.

Totuși, invenția a provocat un val de critică în adresa omului de afaceri. Unii fac apel la faptul că cineva primește electricitate pur și simplu, în timp ce alții sunt nevoiți să pedaleze.

Noi suntem de părerea că ideea lui este extraordinară. Pe lângă toate celelalte avantaje, bicicleta este de asemenea o metodă benefică de a-ți îngriji sănătatea și silueta. Beneficiu dublu, ce altceva de spus!