„Înconjoară-te cu oameni pe care vrei să-i îmbrățișezi”: 5 reguli de la cel mai celebru bufon. Te vor înaripa!

Slava Polunin este unul dintre cei mai cunoscuți clovni și mimi din lume, este omul sărbătoare.

În 1968, el a organizat mim-teatrul Licedei, care a devenit popular în întreaga Uniune Sovietică în anii 1980, precum și personajul său principal, Asisii.

Mai mult de jumătate de secol a trecut de atunci. În acest timp, Veaceslav Polunin a creat cinci teatre, a organizat 30 de spectacole, printre care “Show Show”, care a avut loc în întreaga lume cu succes fenomenal, a călătorit în 48 de țări, a ieșit pe scenă de 7000 de ori pentru a vedea oameni fericiți în fiecare seară.

El susține că a învățat “dragostea față de natură – în pădure, dragostea față de clovni – de la animale, bețivi, nebuni, copii, dar și în biblioteca teatrală, persistența – de la mama, analiza – la institutul economic, succesul – de la greșelile altora, ; distracție de creativitate cu prietenii – în studioul de teatru; ceva despre tot – la institutul de cultură; amploarea, pasiunea și tristețea – în Rusia; a fi fericit astăzi și acum – în India; arta vieții- în Franța.

Are titlu de Artist al poporului din Rusia. Pentru spectacolul “Living Rainbow”, regina Marii Britanii, Elizabeth II, i-a acordat titlul de “rezident onorific al Londrei”.

Vă oferim o rețetă de la Slava Polunin: cum să ajungeți la starea de a dori să zburați. (din prelegerea sa pentru proiectul “Epoca fericirii”)

1. Să-ți fie alături doar cei pe care doriți să-i îmbrățișați.
– Cu acele persoane pe care nu dorești să le îmbrățișezi, nimic nu se va primi, – spune Polunin. – Și în toate echipele mele erau doar cei fără de care nu puteam.
Cum se primește să nu vă plictisiți unul de altul? Există un truc. În mod special fac ca artiștii să nu fie întotdeauna împreună. Îi separ pentru o vreme.

2. Nu face ceea ce nu-ți place
– M-am dus la Cirque du Soleil. Este un loc bun, cel mai bun circ din lume, totul este organizat perfect. Dar nu pot. Jumătate de an a fost minunat. În timp ce noi cream, repetam ​​… Și apoi s-a transformat într-o mică fabrică care a trebuit să dea produsele. Mă chinuiam, am început să merg la doctori, a început depresia …

Apoi am rugat: lasați-mă să plec, am contract pe un an, dar nu mai pot. Mi s-a spus să găsesc pe cineva de înaltă calitate în locul meu și mă vor lăsa să plec. M-am repezit, am intrat într-un taxi și, brusc, s-a întâmplat o minune. Am întâlnit șoferul Iurie Medvedev. A lucrat la Teatrul Taganka, un mim minunat. A visat să fie clovn. Și i-am spus: “Iura, de mâine vei lucra ca clovn la Cirque du Soleil “. El, dacă nu stătea așezat, ar fi căzut de fericire! Pentru el era o slujbă de vis. Iar pentru mine să scap de acolo a fost mântuire.

3. Nu vorbi despre rău
Acesta este principiul echipei noastre. Este interzis. Niciodată nu discutăm ce am făcut rău. Spunem doar: “Ce minunat ești, cât de bine ai lucrat azi!” Este necesar să vă inspirați unul pe altul, uneori să mințiți, dar să admirați …

4. Nu luați un sandwich mai mare decât gura
Fiecare persoană are o anumită cantitate de forță. Și numai pierderea acestor forțe creează o atmosferă fericită. De exemplu, știu clar că un artist nu poate lucra mai mult de opt săptămâni la rând. Prin urmare, a noua săptămână din echipa noastră este întotdeauna odihnă.

5. Transformați viața într-o operă de artă
– Până la 50 de ani nu aveam o casă. Și apoi am observat că soția mea a început să se simtă tristă … Am simțit că trebuie să avem o casă! A început un proces lung. Mi-am însemnat zece orașe din lume în care, după părerea mea, puteți trăi fericit. În fiecare am trăit un pic și mi-am dat seama că cea mai bună opțiune este Parisul. Dar nu-mi place Parisul: e prea aglomerat. Prin urmare, am început să caut ceva în apropiere. Și casa pe care o căutam trebuia să fie cu moară. Așa mi-am imaginat. Și am găsit. În moara noastră galbenă, fiecare cameră are propriul nume și suflet. De exemplu, în camera “bunicii” am adus sute de lucruri vechi cumpărate de la piețe. Sau “Turnul de basme” – aceasta este camera ideală pentru copii. Am și grădini. Cumva am vrut ca lunca să aibă altă culoare. Nici un grădinar nu a dorit să se apuce, ei spuneau că nu se va primi … Am făcut-o și pe aceasta. Și am o pajiște mare cu un diametru de 50 de metri, la fiecare două săptămâni își schimbă culoarea: verde, galben, roșu, roz …

Anton Pikus “Komsomolskaia Pravda”