Încetinește îmbătrânirea, antrenându-ți creierul prin aceste 6 metode

Pentru a încetini procesul de îmbătrânire trebuie să începi nu de la piele, ci de la creier. Anume el lasă lenea să te domine și te face mai puțin receptivă la tot ce este nou. Însă există soluții! Folosește aceste sfaturi pentru a-ți activa organismul.

1. Renunță la acțiunile obișnuite

E plăcut atunci când recitești cartea preferată, privești a zecea oară filmul preferat sau mergi să cumperi de mâncare din magazinul de vizavi. Știi deja totul, nu ai parte de surprize neplăcute, doar confort și atmosfera cu care te-ai obișnuit de mai mulți ani. Aici e problema! Trebuie să determini creierul să trăiască ceva nou. Asta te va ajuta să încetinești îmbătrânirea!

2. Experimentează cu aspectul tău exterior

Ai aceeași coafură de ani de zile, ești fidelă stilului tău și chiar folosești același parfum. Încetează să mai fii atât de previzibilă! Schimbă ceva la tine, începe de la detalii neînsemnate – un set scump de lenjerie intimă, un trenci neobișnuit, un nou parfum. Dacă porți mai mult haine sport, încearcă măcar o dată ceva mai feminin. Inițial ai putea simți un mic disconfort, dar asta îi face bine creierului.

3. Găsește-ți prieteni noi

Sună ca o provocare, dar de ce nu? Cu siguranță, după 30 de ani lista ta cu prieteni nu s-a mai extins, pentru că așa e mai simplu. Nu trebuie să te adaptezi, să te obișnuiești cu oameni noi. Probabil, prietenii tăi au devenit persoanele impuse de circumstanțe. Pe cineva l-ai cunoscut la școală, altcineva la serviciu sau poate e chiar vecina? E comod așa. A venit timpul să-ți găsești un nou cerc de prieteni cu care vei putea vorbi nu despre viața nasoală și șeful afurisit, dar despre interese comune, despre ceva nou, pentru a deveni o versiune mai bună a ta…

4. Dezvoltă-ți abilitățile

Dansurile, cântatul la instrumente, limbile străine, gătitul – toate acestea oferă vieții gust și profunzime. Unele abilități îți pot prinde bine mai apoi, altele te ajută să cunoști oameni noi și să treci prin senzații noi. Viața nu va mai fi monotonă și plictisitoare, dacă îți vei dezvolta mereu abilitățile.

5. Încetează să mai critici

Cu cât mai nemulțumită ești, cu atât mai mult te vei împotrivi schimbărilor. Posibil că ceea ce e nou nu este întotdeauna mai bun decât ceea ce a fost. Dar oare este atât de rău? E ușor să punem etichete pe oameni, să punem cruce pe o ocupație și să renunțăm la încercarea de a îndrepta lucrurile. Așa procedează doar oamenii slabi, cărora le este lene să se adapteze la ceea ce nu au mai văzut anterior. Încearcă să vezi partea pozitivă a lucrurilor. A fost închisă o șosea? E o ocazie bună să cunoști noi zone ale orașului.

6. Fă copii

Copiii nu sunt doar niște ființe care ne întorc lumea cu tălpile în sus, ei sunt haosul care ne determină că renunțăm la șabloane. Mintea lor e tânără, vie, ei privesc lumea sub un alt unghi, adresează sute de întrebări și ne încearcă răbdarea. Ei nu doar te vor scăpa de plictiseală, dar nu te vor lăsa să îmbătrânești.