În viața ta vor fi doar oameni cărora le este predestinat să fie lângă tine

Este greu să recunoaștem că în viața noastră apar oameni care de fapt nu vor să fie o parte din ea. Și oricât de mult am încerca să-i ținem lângă noi, ei oricum vor face tot posibilul să se depărteze. De aceea, la un moment dat în capul nostru apare întrebarea: „Merită oare să mai lupt pentru acești oameni sau pur și simplu trebuie să-i las să plece?”

Mulți cred că trebuie să luptăm pentru cei la care ținem cu adevărat. Că trebuie să fim gata să depunem mari eforturi pentru acești oameni „speciali”. Doar că toate aceste afirmații își pierd sensul atunci când această „cursă” începe să devină un chin. Este acel moment în care înțelegi că te afli într-o relație care nu-ți aduce nimic bun.

În viața mea au fost astfel de relații și de iubire, și de prietenie în care nu puteam să scap de senzația că toate eforturile pentru menținerea lor le depuneam doar eu. Mă simțeam așa de parcă numai eu aveam interesul ca aceste relații să existe.

Dar chiar și așa, eu niciodată nu am cerut de la nimeni lucruri imposibile. Tot de ce am nevoie este o picătură de efort din partea lor, pentru a simți că au nevoie de mine. Sau măcar un semn că eu însemn ceva pentru ei, la fel cum ei pentru mine.

Nimeni nu vrea să stea într-o parte așteptând ca cineva să-l observe. Cel puțin, nu toți au timp și puteri să piardă pentru oamenii care nu merită asta. Eu nu mai vreau să mă țin de oamenii care nu vor să fie cu mine.

Eu nu vreau să oblig pe nimeni la nimic. Ideea e că atunci când doi oameni vor să petreacă timpul împreună, nu există lucruri care să-i împiedice să facă asta. Relația există pentru că ambii fac tot posibilul ca ea să existe.

Acești oameni luptă împreună unul pentru altul, iar justificările în acest caz sunt doar o iluzie. O iluzie că suntem incapabili de unele lucruri.

Ține mine: dacă există dorință, metodă se găsește! Din păcate, înainte să conștientizez faptul că trebuie să-i las pe unii să plece, am suferit foarte mult. Oamenii procedează așa cum vor și nu putem face nimic cu asta.

Într-un final, am încheiat un pact cu mine însumi. Am înțeles că nu pot face nimic pentru ca oamenii să nu mai fie egoiști. Însă pot să aleg oamenii care sunt gata să-mi acorde din timpul și energia lor.

Te rog păstrează-ți iubirea pentru cei ce merită, pentru că tu meriți să fii fericit. Nu accepta mai puțin de atât.

Stephanie Reeds