„În cele mai dificile momente, universul îți va da o mână de ajutor” – 30 de lecții optimiste

1.Fericirea este în noi. Petrecem prea mult timp în căutare de aprobare și confort din exterior. Și de cele mai multe ori uităm să privim în sufletul nostru.

2.Fii recunoscător pentru tot. Pentru bine, pentru rău, pentru tot ce ți se întâmplă. Viața însăși este un dar neprețuit. Iar plăcerea și durerea fac parte din călătoria noastră.

3.Schimbați-vă percepția – și viața voastră se va schimba. Când simțiți teamă, furie, resentimente, priviți situația dintr-un alt unghi.

4.Este imposibil să-i faci pe toți fericiți, rămânându-ți fidel. Dar este mai bine să fii înțeles greșit, decât să fii iubit de toți, dar să îți fii străin sufletului tău.

5.Lumea din jur este ca o oglindă. Ceea ce ne place la ceilalți este o reflectare a ceea ce iubim în noi înșine. Ce ne supăra la ceilalți este un indicator la ceea ce trebuie să schimbăm la noi.

6.Fiecare persoană apare în viața noastră cu un anumit scop. Noi hotărâm să învățăm sau nu din lecțiile pe care ni le oferă. Cu cât prezența acestui om este mai rea pentru noi, cu atât mai multe lecții avem de învățat.

7.Aveți credință. În cele mai dificile momente, universul îți va da o mână de ajutor.

8.Nu lua totul prea aproape de inimă. Acțiunile altor persoane sunt o reflectare a ceea ce se întâmplă în viața lor personală. Și, de regulă, nu are nimic de a face cu tine.

9.Natura vindecă. O plimbare în aer liber este capabilă să elibereze capul de gânduri inutile, să îți întoarcă buna dispoziție și pofta de viață.

10.Persoanele ofensate îi supără și pe cei din jurul lor. Dar asta nu înseamnă să nu-i iubim, deși acest lucru poate fi făcut și de la distanță.

11.Pentru a te vindeca, trebuie să înfrunți răul. Puneți temerile și slăbiciunile în față, pentru că singura modalitate de a scăpa de ele este să le înfrunți.

12.Perfecționismul este o iluzie. Munciți în continuu ca să fiți mai buni, dar permiteți-vă să faceți greșeli și să fiți fericiți, indiferent de rezultat.

13.Nu vă concentrați doar pe propriile scopuri și dorințe. Riscați să pierdeți frumusețea acestei vieți și a oamenilor din jurul vostru. Lumea este uimitoare când mergi prin ea cu ochii larg deschiși.

14.Sărbătorește-ți victoriile. Bucură-te chiar și de cel mai mic succes.

15.Învață să ierți. În primul rând, este necesar pentru tine, și nu pentru cei care v-au jignit. Dacă ierți, îți vei câștigați pacea și libertatea pe care o meriți.

16.Toți avem o intuiție incredibilă. Dacă te oprești, stai liniștit și asculți, poți auzi vocea interioară, care îți șoptește multe în viață.

17.Lasă-ți sufletul să cânte! Fii așa cum ești, pentru că ești unic pe acest Pământ. Fii sincer, trăiești și respiră adânc, mergând spre obiectivele pe care ți le-ai propus.

18.Oricine poate crea. Cu perseverență și concentrare, orice este posibil.

19.Înconjurați-vă cu oameni care vă iubesc și vă susțin. La rândul tău, iubește-i și ajută-i! Viața este prea scurtă ca să o trăim singuri.

20.Cu cât dai mai mult, cu atât vei obține mai mult. Oferă înțelepciune, iubire, talent. Și vei vedea câte lucruri frumoase îți va dărui viața.

21.Principalul lucru este să nu te dăruiești în totalitate. Pentru că dacă vasul interior devine gol, atunci nu vei mai avea ce oferi. Este important să păstrezi echilibrul.

22.Spune „da” la tot ceea ce te face să strălucești. Spune „nu” la ceea ce te face să te simți irascibil, ceea ce nu te interesează sau pentru ce nu ai timp. Timpul este cea mai valoroasă resursă care nu se reînnoiește. Petrece-l cu înțelepciune.

23.Depășirea fricii este cel mai util lucru pe care îl poți face singur. Prin aceasta îți demonstrezi ție că totul este posibil, ceea ce îți oferă încredere în propria persoană.

24.Corpul nostru este un transport care ne duce spre visul nostru. Iubește-ți corpul, ai grijă de el, dacă vrei sa te simți viguros și energic. Să te simți confortabil în corpul tău este cel mai important lucru în viață.

25.Cât de des posibil, vorbiți și arătați-le celor dragi cum îi iubiți. Timpul, prezența, dragostea și grija sinceră pentru ei este cel mai bun dar.

26.Trăiește prezentul. Acesta este singurul lucru pe care îl avem acum. Învață din trecut, bucură-te de amintiri, dar nu le lăsa să te urmărească. Visează la un viitor, dar fără fanatism și obsesie.

27.Viața – este o serie de suișuri și coborâșuri. Pentru a ne elibera întregul potențial, avem nevoie de amândouă.

28.Suntem cu toții o familie mare. Nici unul dintre noi nu este mai bun sau mai rău decât alții. La un moment dat în viață, noi știm ce să facem, iar data viitoare altcineva va fi mai bun.

29.Fii recunoscător în fiecare zi pentru tot ce ai în viață. În acest fel, vei atrage bucurie, iubire, sănătate și prosperitate.

30.Ești propriul tău învățător. În majoritatea cazurilor ni se spune ce să facem, cum să gândim, ce este bun și ce este rău. Nu trebuie să crezi și să asculți toate acestea necondiționat. Gândește-te singur. Pe măsură ce vei începe să îți urmărești propria intuiție, te vei simți cu adevărat fericit.