Importanța semnelor: de ce să nu te saluți, să nu dai bani și lucruri peste pragul ușii

Fiecare persoană cunoaște că nu este bine să te saluți, să dai bani sau alte lucruri peste pragul ușii. Te întrebi de ce și care este importanța acestui semn?

Se pare că acest semn a apărut încă în Antichitate. La acea vreme se considera că pragul este o protecție împotriva spiritelor rele care trăiau în afara casei, așa că oaspeții nu erau prea mult ținuți “în prag”, dar erau invitați imediat în casă.

Banii sau orice alte lucruri care erau transmise peste prag, conform credințelor, puteau aduce nenorocire. Prin urmare, a existat o tradiție – de a trece mai întâi pragul și apoi de a transmite lucrurile.

Cât despre salutări, e puțin mai complicat. Unii oameni de știință cred că era o manieră proastă să saluți peste prag, deoarece membrii familiei care mureau, erau adesea îngropați în curți.

Nu existau cimitire în Antichitate, fiecare persoană îngropa pe cei dragi acolo unde lăsa moștenire. Pentru că slavii credeau în spirite, le era frică să vorbească peste mormânt, pentru a nu deranja pe cei care se odihneau acolo.

Desigur, nu există niciun motiv rațional să ne fie frică de prag, dar unii oameni încă mai cred în semnele de acum o mie de ani.