Importanța iubirii de sine. Încrederea și acceptarea de sine sunt baza unei vieți de succes și fericite

Astăzi auzim adesea că trebuie să te iubești pe tine însuți, să te accepti și să te apreciezi. Autorii diferitelor training-uri și cursuri de formare în care îți vor spune ce trebuie să faci pentru a te iubi, în cadrul acestora participă milioane de oameni.

Deci de ce este asta atât de important?

Iubește-te. Nu copiii, nu partenerul, nu părinții, dar eu însămi. Doar dacă ne acceptăm pe noi înșine, avem grijă de noi, putem obține armonie și putem trăi o viață împlinită.
Întotdeauna îmi place foarte mult acest exemplu. Imaginează-ți că ai pregătit o cină copioasă și că aștepți oaspeți. L-ai încercat, dar preparatul nu a ieșit atât de gustos pe cât te așteptai. Cu ce ​​dispoziție îl vei oferi altora, știind că nu este gustos?

Așa este și cu valoarea noastră de sine.
-Dacă nu îmi place foarte mult de mine, ce le voi transmite celorlalți?
-Cum mă voi „oferi” – în relații, la serviciu, în societate?
Cred că ideea este clară. Dar să aruncăm o privire mai atentă.

Dacă nu te iubești pe tine însuți:
– Îți va fi greu să iubești o altă persoană.
– Respingerea de sine este poziția eternă a „victimei”. Nu pot face nimic.
– Aceasta nu este o stare care te consumă și, ca urmare, apare apatie, oboseală veșnică, lipsă de dorință de a face ceva, de a realiza.
– Nu-ți vei trăi propria viață și nu vei urma capriciile cuiva, îți va fi greu să reușești și să te împliniști.

La ce poate duce acest lucru este clar. Întrebarea principală este „ce să faci cu ea?”.
Fiecare situație necesită desigur o abordare individuală, căutarea cauzelor și soluțiilor. Dar recomandările generale pot fi următoarele.

– Este foarte important să realizezi că TU ești o persoană unică, nu există alții pe toată planeta ca tine. Doar tu ești exact așa cu avantajele și dezavantajele tale, iar aceasta este valoarea ta.
– Nu te învinovăți pentru greșelile tale. Greșelile sunt experiență, aceasta este o nouă etapă de dezvoltare, un nou pas pe drumul spre succes. Fără greșeli, nu există perspective și realizări. Prin experiență învățăm și ne îmbunătățim.
– Înțelege că nu ai nevoie de un motiv bun pentru a te iubi. Tu ești și asta este fericirea ta.
– Nu te compara niciodată cu ceilalți! Cea mai simplă și cunoscută recomandare, dar și cea mai eficientă, este să te compari ieri cu tine însuți astăzi.
Ai încredere în tine și totul se va rezolva!

Crezi că iubirea de sine este un factor important pe drumul către o viață de succes și fericită?