Iată principala caracteristică a oamenilor inteligenți, pe care mulți nu o observă!

Tu ești capabil să identifici o persoană cu adevărat inteligentă într-o companie? Eu le-am adresat această întrebare prietenilor și cunoscuților mei… Toți au răspuns cu încredere „Da! Bineînțeles!” Dar la următoarea mea întrebare, cum ei identifică oamenii inteligenți, am primit multe răspunsuri diverse. Și, trebuie să recunosc, am fost dezamăgit, când le-am auzit. „Un om inteligent este cel care vorbește corect!”, „Cel care știe multe!”,„Un om inteligent este cel care spune lucruri inteligente!”

Am rămas șocat de cele auzit. Mai ales de ultima variantă. Mulți oameni consideră educația ca un semn al abilităților mentale înalte. Este normal, deși e greșit. Cunosc foarte multă lume cu două sau chiar trei facultăți absolvite, însă anii de studii nu i-au făcut mai deștepți. Doar mai educați. Dar al treilea răspuns m-a uimit! Atunci când un om, fiind înconjurat de alți oameni, fără niciun motiv începe să arunce cuvinte și formulări „inteligente” – acesta nu este un indiciu al inteligenței. Ba din contra, acesta este un om prost, care doar vrea să pară deștept.

Dar, pe cea mai importantă caracteristică a unui om inteligent, oamenii nu o observă. După răspunsurile prietenilor mei eu am înțeles, că oamenii judecă abilitățile mentale ale altor persoane după modul în care acestea vorbesc. Însă ironia constă în faptul, că principala caracteristică a unui om inteligent este tăcerea.

Oamenii deștepți mai des tac, decât vorbesc. Ei iubesc să asculte, să primească informația și să o analizeze, dar nu să o împărtășească altora. Așa sunt creați ei. Oamenii inteligenți obișnuiesc să vorbească rar și la obiect. Ei nu sunt interesați să pălăvrăgească. Ei sunt interesați să îi asculte pe alții, astfel ei află mai multe despre situație, dar și despre oameni în sine.