Iată pentru ce să strângi conurile de brad! Vezi cele mai originale idei de decorațiuni!

Cel mai frumos lucru care ne umple sufletul de bucurie în perioada sărbătorilor este crearea decorațiunilor împreună cu cei dragi. Dar de unde putem găsi cele mai bune materiale pentru inspirație? În natură.

Conurile de brad sunt foarte frumoase în mediul lor natural, dar pot fi aspectuoase și dacă le folosim pentru decorarea casei sau îngrijirea grădinii.

Dacă faci o plimbare prin parc sau pădurile de conifere, adună conuri de același tip, dar de mărimi diferite pentru realizarea unui decor excelent, apoi scoate semințele și curăță conurile pentru a le prelungi viața.

Înainte de a le utiliza, este bine să te asiguri că acestea nu se vor umple cu gângănii ieșite din ouăle pe care le adăpostesc. Așează-le într-o tavă pe hârtie de copt și lasă-le aproximativ o oră în cuptorul încins la 200 de grade pentru a neutraliza posibilii dăunători.

Totodată poți folosi conurile în culoarea naturală sau le poți înălbi înainte. Pentru aceasta, trebuie să le ții scufundate timp de 24 de ore într-un amestec de înălbitor și apă. După care să le clătești și le lași la uscat. Se vor desface la loc în aproximativ o săptămână.

Astfel de decorațiuni oferă casei un design natural, ele potrivindu-se și într-un decor modern, dar și în unul tradițional sau vintage.

Este, de asemenea o ocazie superbă pentru a le oferi copiilor tăi o ocupație plăcută, pentru a-i stimula să lucreze creativ și a vă bucura de timpul petrecut împreună.

Decorațiunile de Crăciun naturale sunt aspectuoase și la modă, în plus mai sunt și ieftine, dacă le confecționezi acasă.