Iată de ce oamenii obosiți de viață lasă totul baltă și schimbă totul radical

Se dedică tuturor celor care au obosit să urmeze acest trend „al prosperității”.

Anul trecut vecina noastră, care avea un job foarte prestigios, a demisionat, și-a dat apartamentul cu 3 odăi în chirie și s-a dus să trăiască într-o cocioabă la țară, pentru totdeauna.

Până la pensie mai avea vreo 15-20 de ani. Toți cei din jur nu-și puteau explica decizia femeii. „Cum să lași un asemenea serviciu, un asemenea apartament și să te muți într-un bordei cu priveliștea spre mlaștină? Nu e normal. Toți visează să ajungă la succesul pe care l-a avut ea!”

Doar că ea acum este fericită.

Și intenționează să-și petreacă restul vieții ieșind dimineața la mica sa terasă, citind cărți, crescând legume în grădină și făcându-le ciorbă copiilor.

Desigur, exagerez puțin.

Ea ceva scrie, mai predă niște lecții, câștigă niște bani. Dar e ceva nesemnificativ în comparație cu fosta ei viață.

Cu fiecare an astfel de oameni sunt tot mai mulți.

Nu neapărat lasă totul baltă și se izolează de lume, dar își schimbă radical viața. De exemplu, medicii se fac fotografi, contabilii – jurnaliști.

Ați observat că în fiecare an crește numărul freelancerilor. Internetul și tehnologiile ne oferă libertatea de a munci oriunde, inclusiv de acasă. Dar mai e ceva…

Există oameni care pur și simplu au obosit de viața lor.

Prea mult se insistă pe succes, prosperitate. Încă de mici ni se spune că trebuie să muncim, să obținem, să nu le lăsăm bătuți, să nu fim leneși și iarăși să muncim… ca să obținem succes.

Să ai casă, mașină, două facultăți, un post de muncă bine plătit, să ai familie, să mergi de 2 ori pe an la munte, de 2 ori pe an la mare, să ai… să fii… să reușești… să fii ca ceilalți…

Acesta este succesul? Oare la asta ai visat? Să alergi întruna și să nu observi cum viața trece pe lângă tine? Să fii mereu nervos că nu-ți ajung bani, că nu reușești să le faci pe toate…

Cred că aici greșim mulți și acest lucru îl înțeleg, de regulă, cei care au obosit de acest ritm și caută liniștea sufletească. Posibilitatea de a nu fugi, de a nu dovedi nimic nimănui, de a trăi și nu de a supraviețui.

Există oameni care în acest ritm alert, cad și nu se mai pot ridica. Au obosit, nu mai vor să trăiască așa, pentru că nu este ceea ce îi face fericiți.

Dar există și oameni care trăiesc așa până la sfârșitul vieții, care se simt bine când sunt suprasolicitați, care nu-și închipuie viața fără o carieră de top.

Și acest lucru este absolut normal. Nu putem toți să fim prosperi și să conducem afaceri. Succesul trebuie să ne ofere energie, dar nu să ne-o ia.