Iată de ce o femeie de 50 de ani nu poate să arate ca de 30!

Deseori văd postări pe diferite site-uri de frumusețe de genul „Arată la 45/50 de ani ca la 20/30”.

Până pe la 27 de ani îmi părea că eu am gena tinereții veșnice și că nu voi îmbătrâni niciodată. Mă spălam cu săpun și puteam să uit să aplic o cremă după asta. Apoi, ca într-o clipă, pe fața mea au început să apară riduri. De la început câteva, după care tot mai multe și mai multe. Acum am atât de multe, încât am încetat să le mai privesc și să le studiez pe fiecare. Am altele de făcut în loc.

Cu toate astea, toți cosmetologii și artiștii de machiaj încă îmi mai laudă calitatea pielii. Netedă, catifelată, ca de porțelan – de parcă, tocmai am făcut un peeling.

Fotografia din stânga a fost făcută în vara anului 2012, în timp ce eram la studii în Franța. Cea din dreapta – în septembrie a anului 2018, în timpul călătoriei în California. În tot acest timp am îmbătrânit cu 6 ani și am adăugat 5 kilograme.

După părerea mea, cosmetologia este caracterizată perfect de o frază din „Alice în Țara Minunilor”, că este necesar să fugim foarte repede înainte, pentru ca cel puțin să rămânem pe loc. Cosmetologia nu mă face mai tânără cu 20 de ani, ea îmi menține starea pielii, în cel mai bun caz mă întinerește cu un an, aș zice. De aceea, nu înțeleg învinuirile unora despre faptul, că „ai putea să arăți mai bine”.

Nimeni nu știe, cum aș fi arătat acum, dacă nu aș fi făcut nimic cu mine. Viața nu este o testare AB. Nu o poți verifica. Eu trăiesc într-un ritm atât de intens, încât cine știe cum aș fi arătat fără produse cosmetice.

Chiar o cămpătimeam pe Renee Zellweger, atunci când mass-media a criticat-o dur că s-a schimbat dincolo de recunoaștere. Nuștiu de ce toți condamnă procedurile chirurgicale, dar uită că cel care ne schimbă dincolo de recunoaștere este, de fapt, timpul.

O ținem minte pe Renee încă în rolul lui Bridget Jones. Atunci actrița avea 32 de ani, iar acum 50. Desigur, au trecut 18 ani, la ce vă așteptați?!

Cu toții trăim sub Dumnezeu și gravitație. Nimeni nu devine mai tânăr odată cu trecerea anilor. Legile fizicii nu au fost anulate încă. De aceea, atunci când citesc asemenea afirmații, eu doar zâmbesc și îmi amintesc un banc vechi:

Un bărbat de 60 de ani vine la doctor și îi zice: „Doctore, am un vecin de 80 de ani, care zice că timp de o noapte poate să-și satisfacă soția de 5 ori? Cum e posibil? Iar doctorul îi răspunde: „Păi, ziceți și dvs., cine nu vă permite?”