Iată de ce, de multe ori, oamenii buni sunt atacați fără niciun motiv!

Dacă ești un om bun, cu siguranță vei fi atacat. Fără vreun oarecare motiv. 

Omul este bun în mod deliberat. Este alegerea lui nu din slăbiciune sau prostie, ci datorită puterii interioare, de care cei răi sunt privați complet. La fel, cum sunt privați de fericire, bucurie și dragoste.

Dacă ești bun vei fi atacat. Fără niciun motiv. Astfel se manifestă „Complexul salvatorului”, astfel îi influențezi pe oamenii răi, lași și agresivi, cărora nu le-ai făcut niciun rău.

Cum ar spune Jung, este o reacție chimică, care nu are legătură cu tine. Așa reacționează oamenii care au inima plină de răutate, invidie și ură. Pornind de la un paznic răutăcios și terminând cu un funcționar de rang înalt.

Dacă ești atacat sau ți se provoacă vreun rău fără vreun motiv oarecare – cel mai probabil, ești o persoană bună și demnă. Iar cei răi nu pot suporta asta și îți provoacă durere și suferință. Caută o modalitate de a te răni, de a te jigni, de a te lovi. Și e de dorit în văzul tuturor. Ca să te înfurii și tu, să devii și tu rău și să începi a striga. Sau să începi să plângi – tot e bine, este o umilință!

Însă cei răi uită că bunătatea și slăbiciunea sunt două lucruri diferite. Dacă omul are suficientă putere de a fi bun, răbdător, calm, el are suficientă putere să se apere. Oamenii răi nu-și atacă semenii, se tem – pentru că li se va răspunde cu aceeași monedă. Iar cei buni – se simt în siguranță.

Omul bun – este bun conștient. Aceasta este alegerea lui. Bunătatea și calmul nu apar din cauza slăbiciunii sau prostiei. Nici capacitatea de a-i susține pe alții nu e din cauza slăbiciunii. Toate sunt datorită puterii interioare enorme, de care cei răi sunt lipsiți, la fel cum sunt lipsiți de fericire, bucurie, bunăstare și dragoste. Ei nu cunosc astfel de sentimente. Poate au auzit de ele, au citit în cărți sau au văzut în filme. Le-au povestit cunoscuții. Dar ei niciodată nu le vor avea.

De aceea, oamenii răi se înfurie când te văd. Iar atacurile neașteptate sunt un semn că te descurci bine cu sarcina ta – de a fi bun și de a-i sprijini pe alții.