Iată cum o rochie de mireasă s-a transformat timp de 2 ani într-o operă de artă

Sigalit Landau este o artistă israilteană care a crescut pe malul Mării Moarte. Încă din copilărie cea mai sărată apă din lume o fermeca. Când a început să creeze, sarea a devenit materialul preferat pentru ea. Ultima creație a sa impresionează la culme. Ea a scufundat o rochie de mireasă în Marea Moartă, iar peste 2 ani aceasta s-a transformat într-o capodoperă.

Artista israilteană a realizat câteva lucrări cu ajutorul Mării Moarte. Ultimul său proiect, numit „Mireasa sărată” a făcut-o renumită în toată lumea. Deși în mare parte timpul și apa sărată au făcut toată munca, Sigalit merită laude pentru idee. Ea doar a scufundat rochia în apă și a așteptat 2 ani.

Artista s-a inspirat din piesa lui Roy Hen „Dibbuk”, scrisă în 1916. Aceasta este istoria unei fete care intenționa să se căsătorească cu un bărbat dintr-o familie bogată, dar în ea intră duhul iubitului său decedat.

Rochia pe care a ales-o Sigalit este similară cu cea a eroinei din această piesă, jucată pe scenă în anul 1920.

După ce tânăra artistă a scufundat rochia în apă, ea îi făcea regulat vizite ca să vadă cum decurge procesul.

Potrivit artistei, această transformare trebuia să devină simbolul sorții pe care a avut-o eroina piesei, dar și al propriei relații cu Marea Moartă. Doar că proiectul nu a derulat după așteptările fetei…

Cea mai mare supriză pentru ea a fost greutatea lucrării sale – rochia s-a îngreunat semnificativ datorită numărului mare de cristale de sare. Pentru a scoate rochia din apă, a fost nevoie de tehnică specială.

În prezent, această lucrare a fost expusă la Muzeul de Artă Contemporană din Londra.