Iată cum în Spania sunt reutilizate capacele din plastic! Nu le mai arunca la gunoi!

Călătorind prin Spania, un jurnalist a rămas foarte uimit să vadă că practic în orice casă se găsește o vază plină cu capace de la sticlele din plastic. Cu siguranță, că nu a fost unicul lucru care l-a uimit în această țară nemaipomenit de frumoasă, dar totuși acesta a decis să afle la ce bun oamenii adună capacele din plastic.

După asta, jurnalistul a văzut un container imens la intrarea într-un supermarket, unde toată lumea arunca capacele din plastic. Motivul era unul surprinzător! Lângă container era pusă fotografia unei fetițe de 7 ani care avea nevoie de o operație la inimă. Această intervenție chirurgicală se făcea doar în Germania și costa 90 de mii de euro. Părinții fetiței au întreprins numeroase măsuri pentru a găsi ajutor și suport financiar din partea oamenilor, chiar s-au adresat și la televiziune pentru a aduna banii necesari. O companie de reciclare a plasticului a reacționat și a spus că va dona toată suma necesară dacă oamenii vor reuși să adune 2000 de tone de plastic.

În țara noastră această idee ar fi fost considerată o bătaie de joc… dar în Spania au fost instalate astfel de containere peste tot, în supermarkete, în cluburi de fitnes, la primării, la oficii poștale ș.a.. În câteva luni, spaniolii au reușit să adune cantitatea necesară! Și de atunci a devenit un lucru obișnuit pentru ei, să adune capacele din plastic pentru a face o faptă bună.

Cum are loc procesul de ajutorare a oamenilor? Materialele plastice se colectează și se transmit companiei de reciclare. Iar aceasta, la rândul ei, transferă banii fundației de caritate.

Un gest mic care nu te costă nimic. Dar schimbă foarte multe!