Iată care sunt cele mai bune imagini subacvatice ale anului 2018

Oceanul este uimitor, el poate să ne impresioneze și să ne îngrozească în același timp. Cei care au avut ocazia să admire frumusețile subacvatice nu vor uita niciodată aceste senzații. Din fericire, tehnologiile noi ne ajută să ajungem în locurile în care nu vom putea fi niciodată prezenți fizic.

Concursul de fotografii subacvatice „Underwater Photographer of the Year 2018” adună cele mai frumoase imagini din toată lumea. La concurs participă sute de fotografi, iar un juriu calificat le alege pe cele mai bune. Iată câștigătorii din acest an.

O poză foarte reușită pentru pașaport

Răpitorul în lumea celor mici și neajutorați

În adâncurile îndepărtate de razele soarelui

Un intrus în întunericul subacvatic

Cea mai romantică fotografie subacvatică

Căluții de mare și „partea lor întunecată”

Unduiri luminiscente în noaptea misterioasă 

Și fotografii au umor

Înotătorul curios

Parcă ar fi un colibri de mare

Exploratorii lumii necunoscute

Față în față cu inamicul furios

Un selfie cu prietenii

Câtă grație și originalitate

Lumea subacvatică întotdeauna a fost un mister pentru oameni și deși în acest secol au fost realizate numeroase cercetări, adâncurile continuă să ne uimească.

Această lume este extrem de diversă, colorată, variată. Există sute și mii de pești, mamifere, crustacee și alte ființe acvatice, iar noi nu știm dacă le vom cunoaște pe toate vreodată.

Fotografiile învingătoare în acest concurs demonstrează încă o dată că frumusețea acestei lumi puțin cunoscute este nemărginită. Nu în zadar planeta este acoperită în proporție de 71 de procente cu apă. Această lume își merită grandoarea, iar noi, oamenii, nu trebuie să ne limităm doar la admirarea ei. Această lume merită să fie protejată, să fie salvată de lipsa de responsabilitate de care dăm dovadă tot noi.