Iată care sunt 5 cele mai rare și mai frumoase rase de pisici

Amatorii de pisici știu că în lume există zeci de rase de pisici, unele răspândite pe larg, altele mai puțin. În acest articol, vom descrie câteva rase de pisici, de care probabil nici n-ai auzit.

Minskin

Minskin este o rasă rară de pisici pitice care a apărut la sfârșitul anilor 90. Ea a fost obținută la încrucișarea raselor Sfinx și Munchkin. Ulterior, la crearea acestei rase au participat și rasele Devon Rex și Burmeză.

Aceste pisici sunt calme și prietenoase, nu sunt geloase și se adaptează ușor la compania altor animale.

Serengeti

Și aceasta este o rasă relativ nouă. Pentru prima dată a apărut din încrucișarea pisicilor bengaleză și orientală, în anul 1994. Ea a moștenit niște trăsături frumoase precum urechile mari și petele cafenii. Această felină are un corp puternic și niște picioare lungi. Cântărește aproximativ 8-12 kg și are un caracter jucăuș și binevoitor.

Caracal

Deși este o pisică sălbatică, caracalul a fost îmblânzit de către locuitorii din Asia și Africa, ca să-i ajute pe aceștia la vânat. Din turcă, denumirea acestei feline se traduce „urechi negre”. Sunt foarte deștepte și ascultătoare, dar rămân a fi niște firi sălbatice. De aceea, în relația cu ele oamenii trebuie să manifeste disciplină și consecvență în acțiuni.

Angora Turcească

Este una dintre cele mai vechi rase de pisici. Este foarte inteligentă, liniștită, educată, doar că nu iubește compania altor animale.

În trecut această pisică era considerată un dar prețios. O dețineau doar sultanii turci și monarhii europeni.

Sfinx

Pisicile din rasa sfinx par foarte vulnerabile din cauza lipsei de blană. Pentru primada dată a fost înregistrată în America Latină, în sec. XIX. Sunt niște pisici deștepte, au o memorie bună și o minte ageră. Sunt dresate ușor și în acest sens seamănă un pic cu câinii.