Iată 7 motive să iubești motanii… și să-i înțelegi

Amatorii de pisici se vor regăsi neapărat în acest articol, pentru că ei știu că e imposibil să nu le iubești. Iată câteva motive ca să faci și tu acest lucru.

1. Motanii nu se plictisesc niciodată

Atunci când încep să se plictisească, motanii merg la culcare. Cand se trezesc, această stare dispare și ei merg la bucătărie după ceva bunișor. Dacă nu găsesc în bolul lor pentru mâncare, caută singuri pe mese și prin dulapuri.

Motanii iubesc să se bucure de viață, să se joace și să-i urmărească pe cei din jur.

2. Motanii știu de vor

Ei miaună doar atunci când vor să mănânce, să doarmă, să meargă la toaletă, să fie iubiți și mângâiați sau toate la un loc. Este foarte ușor de satisfăcut dorința unei pisici.

3. Dacă motanul vrea să fie mângâiat, el va reveni la tine de zeci de ori

El vine și toarce. Nu-i pasă că tu bei ceai, scrii ceva sau îți acoperi unghiile cu ojă. El vrea să fie iubit. Chiar acum. De dorit să începi mângâierile de lângă urechi. El așa se bucură și își împarte această stare cu alții.

4. Motanul nu se simte vinovat

Niciodată. Spre deosebire de oameni, el lasă totul în trecut. Un motan nu se simte vinovat pentru coada sa care a ajuns în ceașca cu cafea, pentru puful său pe paltonul stăpânei, pentru zgârieturile pe ușă ș.a. El așa se simte bine și nu-i pasă. Trebuie să accepți asta.

5. Motanul este suveran

Încearcă să ridici un motan de pe canapea. Nu ai dreptul să te bagi pe teritoriul său.

Fiecare motan are un loc preferat de vreo 30 de cm, unde nu permite nimănui să se așeze. Nu încerca să-l ei cu forța. Pisicile urăsc violența.

6. Motanul face ceea ce vrea

Dacă o să-l lovești cu papucul, el o să te muște și apoi o să te lase în pace. El crede că e mai bine să muște o dată decât să stea supărat sub dulap.

7. Motanul este minunat

Și transparent. Dacă nu poți privi televizorul prin el, sunt problemele tale. De ce privești televizorul când ai un motan? Privește motanul. Comunică cu el.