Iată 5 principii ale unei vieți fericite pe care le-am înțeles abia acum!

Sunt convinsă că absolut fiecare om este născut pe acest pământ pentru a fi fericit. Trebuie doar să își găsească fericirea. Din păcate, nu fiecare dintre noi reușește. Viața ne aduce adesea surprize. Și acestea nu sunt întotdeauna plăcute.

Am înțeles că fericirea poate fi găsită doar dacă trăiești conștient, urmându-ți vocea inimii. Iar calea dictată de aceasta depinde doar de noi înșine.

Vreau să împărtășesc cu voi 5 principii pe care le urmez în viață și care mă ajută să fiu o persoană fericită, indiferent de situație!

1.Doar eu sunt responsabilă pentru tot ce se întâmplă în viața mea

Am încetat să dau vina pe circumstanțe și să mă bazez pe voia soartei. Mi-am dat seama că trăiam ocupând poziția de victimă, încercând să transfer responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă pe umerii altcuiva.

Dacă întâmpin probleme sau dificultăți, îmi pun întrebarea: „Pentru ce mi-a fost dată această situație?” Și găsesc soluția.

Da, desigur, întotdeauna vor exista oameni și situații neplăcute. Încerc să nu cedez în fața provocărilor și să schimb situația spre bine.

2.Îmi urmez dorințele

Viața este ambiguă. Uneori ești nevoit să faci ceva, pentru că așa trebuie, și nu ceea ce îți dorești. Există obiective diferite: pentru a menține relațiile, pentru a-i aduce bucurie unei persoane dragi, pentru a face ceva plăcut.

Este important să ții minte că cea mai importantă persoană din viața ta ești chiar tu. Dacă vei încerca întotdeauna să le faci pe plac altor oameni, ignorându-ți propriile dorințe, acest lucru nu îți va aduce fericirea. Pentru că nu îți vei trăi propria viață, ci cea pe care o așteaptă alții de la tine.

3.Orice greșeală înseamnă experiență

Fără greșeli este imposibil să crești. Îmi iubesc greșelile, ele mă ajută să înțeleg ce nu am făcut cum trebuie în trecut.

Ele contribuie la creșterea mea ca personalitate, aducându-mi înțelepciune. Cel mai important este că aceste lecții te ajută să înțelegi spre ce tinzi și unde dorești să ajungi.

4.Respect limitele personale

Este foarte important să înțelegi că libertatea ta de a face orice cu viața ta se încheie acolo unde începe libertatea altei persoane.

Aceasta înseamnă că nu poți veni la cineva acasă și să începi să pretinzi la ceva, doar pentru că așa îți place sau așa este convenabil. Poți proceda cu o persoană, doar așa cum aceasta îți permite să procedezi.

5.Fericirea este în fiecare moment

Profită la maxim de fiecare zi pe care o trăiești. Viața chiar este foarte scurtă și nu ar trebui să o cheltuiești pe activități lipsite de sens, pe comunicarea cu oamenii care nu ți plac.

Este important să mulțumim pentru fiecare minune din viața noastră. Viața într-adevăr este uimitoare. Iar la final, aș vrea să scriu cituatul din cartea mea preferată: „Fericirea poate fi găsită chiar și în cele mai întunecate vremuri, trebuie doar să îți aduci aminte să aprinzi lumina.” (J. K. Rowling) Mi se pare că acesta este un adevăr pe care mulți îl uită.