3 Stadii de dezvoltare a Sufletului: Le poți recunoaște după modul în care un om vorbește!

Omul poate fi frumos și îmbrăcat impecabil. Poate purta o haină modestă și avea o înfățișare obișnuită. Dar de îndată ce el deschide gura și începe să vorbească, devine clar ce fel de suflet are. Nivelul dezvoltării sufletului se manifestă în vorbire.

La cel mai înalt stadiu de dezvoltare a sufletului, vorbirea omului este, de obicei, calmă și liniștită. Clară și pe înțelese. Omul folosește cuvinte pline de grijă și atenție. Acesta folosește multe metafore și comparații, vorbirea lui e interesantă. El evită grosolăniile, deși vorbește adevărul. Îi este caracterisitc umorul, dar de cele mai multe ori râde de sine, povestește ceva cu umor din propria experiență. Discuția cu un astfel de om îți lasă o senzație ușoară, cum o face un film bun sau o melodie frumoasă. Afli ceva nou, pe suflet îți stă mai bine. Acești oameni sunt foarte sensibili, dacă cineva bârfește sau vorbește urât de fața lor, ei se simt prost.

La al doilea stadiu de dezvoltare a sufletului, vorbirea omului este activă și energică. Uneori chiar prea mult. Acesta poate vorbi pe teme diferite, însă cel mai des vorbește despre bani, politică, relații personale, sănătate. El își exprimă reflecțiile, este predispus să argumenteze și să contrazică. Un astfel de om iubește glumele, dar în special să se amuze pe seama altora. Acestea îi par deosebit de hazlii. Îi place să critice, însă critica în adresa lui nu prea o acceptă, se supără și poate începe un conflict. Vorbește liber despre sex, este gata să povestească despre relațiile proprii în public. Discuția cu un astfel de om te lasă obosit, epuizat, de la început îți poate fi interesant, însă prea mult vorbește…

Stadiul cel mai jos de dezvoltare a sufletului – vorbirea grosolană și limbajul vulgar. Un astfel de om alege cu greu cuvintele, dacă vrea să spună ceva, are un vocabular sărac. În schimb înjură virtuos, cunoaște multe cuvinte vulgare. Umorul este legat de temele morții și a violenței, a infidelității și a sexului. Iubește să transmită bârfele și să-i discute pe alții. Vorbirea îi este îmbibată de invidie și răutate, de plângeri și nemulțumire. Este insuportabil să te afli alături de o astfel de persoană prea mult timp.

Noi singuri putem trece de la un stadiu la altul, chiar în decursul zilei. Dar, cu cât mai des te cobori la stadiul inferior, cu atât îți este mai dificil să te ridici înapoi. Este ușor să cobori, să îți pierzi inteligența, educația, politețea, chiar și sufletul. Vorbirea nu doar că îi poate vindeca pe alții, dar te ajută să te vindeci pe sine. De aceea, este important să ne dezvoltăm și să ne ridicăm pe scara cuvintelor corecte. Spre sănătate și o viață lungă…