Ginghis Han: 5 lucruri tulburătoare despre cel mai mare cuceritor cunoscut vreodată!

Ginghis Han a fost cel mai mare cuceritor pe care l-a cunoscut vreodată lumea. Perioada în care a domnit a fost cea mai crudă din întreaga istorie a omenirii. A dus numeroase lupte, a fost un lider extraordinar și creatorul celui mai vast imperiu, motiv pentru care mai este numit și „Napoleon al stepelor”, dar unele fapte ale lui sunt considerate până astăzi controversate.

Ginghis Han și-a ucis fratele pentru mâncare

S-a născut în familia unui lider de clan pe nume Yesugei, dar poziția băiatului în societate s-a schimbat în momentul în care tatăl său a fost otrăvit. Familia lui a fost expulzată și ei au fost nevoiți să își caute singuri de mâncare.

Când Gingis Han avea 14 ani, a prins un pește mare și l-a dus familiei sale. Dar fratele său, Becker, i-a smuls peștele din mâini și l-a mâncat singur, refuzând să se împartă cu cineva. Înfuriat, Ginghis Han și-a fugărit fratele până când l-a ucis, trăgând din arc.

Ginghis Han l-a făcut comandant pe arcașul care a tras în el

În timpul bătăliei cu clanul mongol Taichigud, o săgeată a nimerit în calul lui Ginghis Han, ucigând animalul pe loc. Armata lui Ginghis Han a câștigat lupta și toți prizonierii au fost aliniați în fața lui. Conducătorul a întrebat, cine a tras acea săgeată.

În mod neașteptat pentru el, arcașul Jebe a ieșit în fața lui și a recunoscut că a încercat să-l omoare. Ginghis Han a fost impresionat de curajul lui și l-a făcut comandant în armata sa (ulterior Jebe a devenit general și unul dintre cei mai devotați luptători ai lui Ginghis Han).

Ginghis Han își mărita fiicele cu aliații săi

O modalitate de preluare a puterii pentru Ginghis Han era oferirea fiicelor în calitate de soții pentru conducătorii aliați. Când o astfel de căsnicie era încheiată, aceasta însemna de fapt o condamnare la moarte pentru ei. În primul rând, pentru privilegiul de a se căsători cu una dintre fiicele lui Ginghis Han, mirele trebuia să renunțe la toate celelalte soții ale lui. Monogamia nu avea niciun rol aici: Ginghis Han doar trebuia să se asigure, că fiicele lui erau singurele în linia de a ajunge pe tron.

După care, conducătorii erau trimiși să lupte în fruntea armatei și aproape fiecare dintre ei murea imediat în luptă. Astfel, fiicele lui stăpâneau un teritoriu care se întindea de la Marea Galbenă chineză până la Marea Caspică iraniană.

Ginghis Han a exterminat 1,7 milioane de oameni, răzbunându-l pe unul

Chiar dacă căsătoriile fiicelor erau alianțe strategice, acest lucru nu înseamnă că aceste uniuni era lipsite de romantism. Una dintre fiicele lui Ginghis Han își iubea foarte mult soțul, pe nume Tokuchar. Însuși Ginghis Han îl trata ca pe un fiu și îl iubea foarte mult. Când Tokuchar a fost ucis de un arcaș din Nishapur, soția lui a cerut răzbunare.

Trupele lui Ginghis Han au atacat Nishapur-ul și i-au măcelărit pe toți în cale. Conform unor estimări, 1.748.000 de oameni au fost uciși în acea luptă.

Toți cei care au participat la înmormântarea lui Ginghis Han au fost uciși

După voia marelui conducător, el a fost înmormântat acolo unde nimeni nu i-ar putea găsi rămășițele. Pentru a-i îndeplini dorința, sclavii, însoțiți de soldați, au dus trupul lui Ginghis Han departe în deșert. Pentru a se asigura că sclavii nu vor divulga secretul, soldații i-au ucis și au aruncat cadavrele într-un mormânt comun.

Apoi, soldații au călărit peste mormânt pentru a ascunde urmele și au plantat copaci deasupra acelui loc. De îndată ce s-au întors, soldații au fost uciși imediat. Mormântul lui Ginghis Han nu a fost găsit nici până în prezent.