Ghicitoarea zilei: Care dintre elevi copiază?

Întrebările de logică, matematică sau cultură generală ne atrag mereu atenția. Acestea ne oferă posibilitatea de a ne verifica cunoștințele, de a învăța ceva nou și de a ne dezvolta modul de gândire.

Am vrea să îți propunem un exercițiu de logică pentru a-ți verifica nivelul de concentrație și atenție la detalii. Asemenea întrebări necesită abordări neobișnuite. Unii dintre voi ar putea să-și amintească de anii studenției.

Așadar, elevii rezolvă un test în clasă. Unul dintre ei copiază. Cine? 

Iată și răspunsul corect: copiază fata, care are formulele scrise pe partea din spate a mâinilor. Tu ai observat acest detaliu? Dacă da, atunci ești bravo!

Continuarea pentru cei mai activi

Dacă ai reușit să răspunzi foarte repede la această întrebare, atunci îți propunem încă câteva exerciții pentru a-ți pune creierul în mișcare. Va trebui să îți conectezi ingeniozitatea și logica!

1.Primim aceasta de trei ori în viață. De primele două ori gratuit, iar a treia oară – cu bani. Despre ce este vorba?

2.Un cârd de gâște mergea spre lac să bea apă. Cea mai curioasă s-a uitat înainte și a numărat 17 capete. S-a uitat în urmă și a numărat 42 de picioare. Câte gâște erau în total în cârd?

3.Sunt 4 adulți, 3 băieți, 2 fetițe, 1 câine și 1 pisică. Cu ce condiție, stând toți sub o singură umbrelă, nu va fi udat niciunul?

Ai găsit răspunsul pentru fiecare întrebare? Ești gata să le verifici? Iată răspunsurile corecte:

1.Dinții

2.În total sunt 39 de gâște. Înainte sunt 17 gâște, plus 21 gâște în spate și plus gâsca curioasă. 

3.Cu condiția că nu va ploua. 

Câte răspunsuri corecte ai reușit să dai?