George Michael a donat în secret milioane de lire celor nevoiași

Cântărețul britanic George Michael s-a stins din viață la 25 decembrie 2016, sărbătorind ultimul Crăciun din viața sa ( „Last Christmas” – melodia sa celebră). Numai după decesul acestuia a devenit cunoscut faptul că el dona milioane de lire nevoiașilor, bolnavilor, orfanilor și necunoscuților care aveau necazuri.

Iată câteva menționari despre asta din partea celor care au știut despre generozitatea cântărețului.

Participanta emisiunii televizate „Deal” a declarat în direct că are nevoie de 15 mii de lire sterline pentru a face o procedură de fertilizare invitro. A doua zi Michael a sunat și i-a transfert anonim această sumă. (Richard Osman, prezentator TV)

George Michael lucra incognito la un azil pentru oameni fără adăpost, unde eu eram voluntară. Nu am spus nimănui despre asta pentru că el m-a rugat. Așa era el. (Emelyne Mondo, actriță)

O femeie din cadrul unei organizații de caritate mi-a spus că organizația lor există datorită lui George Michael. (Kate Waugh)

În fiecare an de Paști, când moderam împreună cu Chris Tarrant evenimentul de caritate de la Capital FM dedicat copiilor, George Michael apărea la 3:30 și făcea o donație de 100 de mii de lire sterline. (Mick Brown, Dj)

El i-a oferit 25 de mii de lire sterline unei femei necunoscute din cafenea, pentru că aceasta plângea din cauza unei datorii. El a transmis cecul prin intermediul chelneriței, rugând-o să i-l dea după plecarea sa. (VectorVictoria)

El a oferit un concert gratuit asistentelor medicale ce au îngrijit de mama sa. (Andrew)

Donațiile sale au contribuit la crearea unei lumi, în care oamenii cu HIV puteau să trăiască o viață normală, fără prejudecăți și discriminare. (Jane Barron, reprezentanta Terrence Higgins Trust)

Am scris cândva un articol despre o celebritate care i-a dat unei chelnerițe un bacșiș de 5 mii de lire sterile, pentru că aceasta era studentă la medicină și avea datorii. Această celebritate a fost George Michael. (Sali Hughes, jurnalistă)

El a fost unica vedetă care atunci când a participat la show-ul „Vrei să fii milionar?” (când participă vedete banii câștigați sunt donați) a spus că dacă va pierde, el singur va oferi acești bani. (Sali Hughes, jurnalistă)

În anul 1996 George Michael a donat toți banii câștigați din melodia „Jesus to a Child”. El a transferat milioane de lire ce au salvat sute de copii. Timp de mai mulți ani el a fost cel mai generos binefăcător al organizației Childline, însă faptele sale nu au fost făcut plublice decât după decesul său. (Esther Ratzen, fondatoarea Childline)