Gata cu pisicile! Noul trend – fotografiile drăgălașe cu hipopotami!

Există o suspiciune că pe Internet s-au acumulat mai multe fotografii cu pisici, decât câte pisici sunt în întreaga lume. Fii de acord, că a venit momentul să promovăm noi tendințe. Noi propunem hipopotamii!

Desigur, aceste animale nu sunt întotdeauna la îndemână, și nu prea iubesc să fie fotografiate, însă cu atât mai prețios este fiecare cadru. Pentru a promova mai intens hipopotamii în mase, am adăugat în galeria noastră câteva date curioase despre aceste mamifere grațioase.

Hipopotamii au apărut acum circa 55 milioane de ani în urmă, patria lor fiind considerată Africa Ecuatorială. Denumirea de Hipopotam provine din greaca antică și se traduce prin „Cal de râu”. 

Acesta este al treilea cel mai mare mamifer de uscat, după elefant și rinocerul alb. Cea mai apropiată legătură de rudenie o are cu cetaceele (delfinii și balenele).

Hipopotamul este unul dintre cele mai agresive animale din lume. În ciuda picioarelor scurte, hipopotamul poate alerga mai repede decât un om, pe distanțe scurte ajungând chiar și la 30 km/h.

Aceste animale se pot deplasa pe uscat chiar și la 10 km pentru a se hrăni. Își petrec în jur de 5 ore la păscut, fiind capabili să mănânce chiar și 70 de kg de iarbă pe noapte.

Având niște plămâni foarte mari, un hipopotam se poate afla sub apă până la 5 minute. Un fapt curios este, că și atunci când dorm sub apă, hipopotamii revin la suprafață pentru a respira fără să se trezească.

Hipopotamii secretă prin piele o substanță uleioasă roșiatică, care a făcut oamenii să creadă că transpiră sânge. Această substanță îi ajută de fapt la hidratarea pielii, protejând-o de microbi.

După o expunere mai îndelungată la soare, pielea hipopotamului devine roz. Nu este bronz, este aceeași substanță care îi protejează de arsurile solare.

Aceste animale își pot deschide gura într-un unghi de 180 de grade.

Laptele de hipopotam este de culoare roz-deschis și este foarte bogat în calorii, astfel puii cresc foarte repede.

Hipopotamii trăiesc în jur de 45 de ani și pot ajunge la o greutate de 3.200 de kg.