Găsește ceea ce te face recunoscător în viață. “Astăzi este cea mai bună zi, pentru că picioarele mele sunt pe pământ, și eu sunt viu și bine”

Îi sfătuiesc pe toți oamenii să găsească ceea pentru ce sunt ei recunoscători. Când mi s-a oferit prima dată ideea de recunoștință, nu aveam practic nimic. Eram un scriitor sărac. Aveam mai mulți creditori decât prieteni. Abia mă țineam pe linia de plutire, să nu mai vorbim de urcare. Apoi într-o zi am început să scriu niște idei referitoare la conceptul de recunoștință, încercând în același timp să fac o listă de lucruri față de care eram recunoscător lumii.

M-am gândit ceva timp la asta, mă uitam la perete, apoi mi-am întors ochii către fereastră … și nimic nu-mi venea în cap. În tot acest timp mă jucam cu creionul în mâini. M-am uitat la creionul galben cu numele producătorului pe lateral, și apoi m-a lovit muza! Sunt recunoscător pentru acest creion! Înțelegeam că poate părea banal, dar m-am concentrat asupra ideii că acest creion îmi dă posibilitatea să-mi fixez gândurile pe hârtie. De asemenea, aveam în apropiere o radieră în cazul în care am vrut să șterg câteva din aceste gânduri și să le înlocuiesc cu ceva mai bun. Este puțin, dar au o oarecare valoare.

Trebuie să găsiți lucruri în viața voastră față de care să vă puteți arăta recunoștința. Poate că este animalul de companie sau prietenul dvs. … Există întotdeauna ceva. Cel mai mare obstacol în calea recunoștinței este energia dialogului vechi din interior, care nu se încheie niciodată. Uităm că experiențele din trecut, pozitive sau negative, ne-au făcut ceea ce suntem acum și putem alege să le vedem pe toate ca fiind pozitive și să beneficiem de ele.

Iată una dintre afirmațiile mele preferate: “Astăzi este cea mai bună zi, pentru că picioarele mele sunt pe pământ, și eu sunt viu și bine”.

Am constatat că recunoștința este în fiecare dintre noi și este o alegere care nu depinde de circumstanțele vieții. Și totuși, toată lumea o poate dezvolta în sine. Chiar dacă ați întâmpinat vremuri dificile în trecut, puteți deveni o persoană recunoscătoare.

Joe Vitale: Nu există zile fără minuni!