„Frumusețe de porțelan” – Un proiect foto deosebit care redă farmecul albinoșilor!

Albinismul intră în categoria afecțiunilor ereditare foarte rare, care face ca pigmentul din păr, ochi și piele să lipsească. Iar asta duce la o înfățișasre deosebită a persoanelor pe care le afectează. Din păcate, persoanele care au această condiție pot suferi de probleme de vedere care duc chiar și la orbire completă.

Yulia Taits, un fotograf din Federația Rusă, a realizat o serie de fotografii în care a surprins mai multe persoane cu albinism de diferite vârste, dorind să arate frumusețea pură și unică a acestora.

Deși era fascinată de frumusețea oamenilor albinoși, Yulia s-a ferit mereu să îi fotografieze, gândindu-se că nu va putea niciodată să captureze unicitatea acestora cu ajutorul aparatului foto.

Dar a reușit! Și-a luat inima în dinți și a realizat un pictorial uluitor pentru a arăta tuturor splendoarea albinoșilor.

Sunt multe legende și preconcepții legate de acești oameni, însă indiferent de ce se crede despre ei, un singur lucru nu poate fi pus la îndoială: frumusețea hipnotizantă a acestora.

Yulia spune că în timpul sesiunii foto a avut șansa să cunoască niște oameni cu totul deosebiți și este extrem de încântată că a putut obține un set de fotografii fabuloase fără nicio ajustare în Photoshop.

Toate fotografiile au fost realizate în tonuri de alb, fără culori suplimentare. Taits demonstrează că albul nu este doar o singură culoare, ci un mix de mai multe culori.

Astfel în luna noiembrie a anului trecut fotograful a publicat prima parte din proiectul „Porcelain Beauty”, dedicată tuturor persoanelor care suferă de albinism.

„Sunt încântată să arăt că acest album nu este doar o culoare. Are multe tente, umbre și tonuri frumoase. Mă simt binecuvântată că am avut oportunitatea de a întâlni acești oameni minunați.”

„Frumusețea lor unică m-a hipnotizat. Această frumusețe pură și uimitoare, ca și cum ar fi fost luată din basme.”

Proiectul foto s-a răspândit rapid în toată lumea, a primit o expunere și o apreciere uriașă. Yulia a primit multe feedback-uri de la persoane care suferă de această afecțiune, toți spuneau că datorită fotografiilor puternice făcute de talentatul fotograf, se simt mai frumoși și mai încrezători.