Freddie Mercury adora muzica și…pisicile. Iată ce rol au jocat ele în viața sa

În luna decembrie a anului 1987 legendara formație QUEEN a oferit fanilor un album de excepție Live Magic, care a inclus cele mai bune hituri de concert, înregistrate în timpul ultimului lor turneu grandios.

Până la Crăciun, în Anglia acest album a fost vândut în peste 400 000 de exemplare și s-a poziționat pe locul III.

Membrii trupei QUEEN și-au luat o pauză următorul an, fiecare dintre ei dorind să se ocupe de proiecte solo. Asta a generat numeroase zvonuri potrivit cărora formația s-ar fi despărțit.

Desigur au fost doar niște zvonuri. Membrii trupei se certau, unii declarau periodic că părăsesc formația, dar nimeni nu o făcea pe bune.

Lui Freddie îi plăcea să fie înconjurat de fotografiile celor dragi. El avea înrămate poze cu Jim, Joe, Phoebe, Mary, Barbara, Peter Straker și bineînțeles cu pisici. El a avut șase.

Freddie își adora animalele de companie

Primele animale aduse acasă au fost pisica Tiffany și motanul Oscar. Freddie le cumpăra jucării de toate felurile și le aducea cea mai bună hrană pentru pisici din Germania. În 1989, Tiffany a fost diagnosticată de către veterinar cu cancer și a fost eutanasiată. Freddie a suferit foarte mult.

De Crăciun, cântărețul legendar a primit în dar doi pisoi micuți. Unul era mare și pufos, iar în ceea ce privește celălalt, nu prea aveai la ce să te uiți.

Mercury i-a numit Goliat și Dalila. „Toți vor crede că sunt Samson și Dalila” (Este și denumirea unei opere în 3 acte de Camille Saint-Saens) spunea bucuros Freddie.

Când Goliat s-a pierdut Mercury a fost gata să ofere o recompensă de 1000 de lire pentru cel ce-l va găsi. Din fericire, cântărețul l-a găsit în scurt timp pe o stradă din apropiere, sub o mașină tremurând de frig.

În timp ce Goliat îi plăcea să hoinărească pe la vecini, Dalila se comporta ca o prințesă, aștepta să fie mângâiată de Freddie și noaptea doarmea doar în patul lui.

Pentru Freddie pisicile sale au fost ca niște copii.