Geamurile false – cea mai nouă tendință în design: 19 idei spectaculoase, care-ți vor schimba radical locuința

Elementele în materie de design se modernizează cu pași rapizi, doar pentru ca să fie pe placul cumpărătorilor. Una dintre tendințele actuale este „geamul fals”. Acest element spectaculos de design este capabil să schimbe drastic interiorul camerei, creând o culoare și o individualitate deosebită în încăpere.

O „fereastră falsă”, decorată corespunzător, va ascunde neajunsurile și chiar va schimba aspectul, deoarece cu ajutorul său, orice perete gol sau orice colț întunecat se transformă într-un fel de „fereastră spre lume”, oferind un nou stil și confort.

Tipuri de ferestre false:

1.Ferestrele pictate

Ferestrele pictate pot imita orice vedere dorești, fie un lac din Italia sau o stradă din Paris.

O pictură în ulei poate avea un aspect original pe perete.

Tapeta 3D te va ajuta să creezi o priveliște încântătoare în afara ferestrei.

Pentru a oferi o imagine mai realistă și mai estetică întregului interior, este mai bine să folosești imagini de fundal de înaltă calitate sau cu efect de spațiu tridimensional.

Poți alege orice tip de instalare. Important este ca această fereastră să se armonizeze cu încăperea, cu mobila și cu alte geamuri existente.

Ferestrele false sunt realizate din panouri groase, care sunt fabricate din sticlă mată sau un tip special de plastic. De regulă, în interiorul acestei structuri sunt plasate diverse elemente artificiale care seamănă cu flori sau muguri, picături de ploaie sau frunze lipite de sticlă.

Astfel de ferestre false sunt aproape întotdeauna echipate cu dispozitive de iluminat, care dau o compoziție naturală deosebită.

Valurile mării sau picăturile de ploaie care cad pot fi văzute după o fereastră falsă cu ajutorul tehnologiei moderne. Acest tip de iluzie se realizează utilizând plăci cu cristale lichide sau cu plasmă conectate la un computer, la un DVD player, la Internet sau chiar la un smartphone.

Instalarea unui astfel de miracol modern este foarte scumpă, dar este compensată de faptul că „vederea din fereastră” poate fi schimbată la dorință și în orice moment.

2.Ascundeți defectele din cameră

Fereastră falsă pe perete în camera de zi îți poate crea o atmosferă unică în încăpere.

Fereastră falsă în colțul mort al dormitorului îți va crea impresia că această cameră este mai spațioasă și mai luminoasă.

Fereastra falsă va ascunde cu ușurință unele defecte din cameră, gafe în instalarea ferestrelor sau a ușilor.

O fereastră falsă va adăuga lumină și va extinde vizual spațiul disponibil. Un lucru important este să alegi acest element așa încât să se potrivească cu stilul interiorului.

Instalați o fereastră falsă pe perete gol sau un colț special.

Cu ferestre false poți imita accesul la balcon cu un peisaj încântător.

Orice perete sau colț întunecat care nu are geamuri adevărate poate fi decorat cu ferestre false, astfel încât întreaga cameră va fi umplută cu lumină și va fi posibilă o creșterea vizuală a zonei.

Puteți face, de asemenea, o fereastră falsă din sticlă originală sau din mozaic. O astfel de soluție nu numai că va adăuga volum și lumină camerei, ci va deveni și un punct atractiv în încăperea unde va fi instalată.

3.Modificați geometria camerei

Dacă doriți să modificați percepția vizuală a unei anumite camere, atunci folosind o fereastră falsă, puteți obține un efect uimitor.

Dacă camera copiilor nu are un geam , îi poți instala unul.

4.Modificați înălțimea camerei

Dacă vrei ca dormitorul, salonul sau bucătăria să pară mai înaltă, poți instala o fereastră falsă pe tavan.

Acest element va conferi oricărei camere un aspect unic și va fi mândria principală a proprietarilor.