Felicitări, ai 50 de ani! Ce îți recomandă savanții să știi la această vârstă

Avem o noutate bună pentru cei care au între 40 și 55 de ani: acum bătrânețea începe la 75-80 de ani, adică cu 25 de ani mai târziu decât la generația părinților noștri.

Până nu demult viața omului era împărțită în 4 etape: copilărie, tinerețe, maturitate și bătrânețe. Să știi că acum maturitatea începe după 50 de ani.

Iată tot ce trebuie să mai știi despre vârsta ta:

1. Maturitatea durează 25 de ani, de la 50 până la 75 de ani.

2. În pofida tuturor concepțiilor învechite, cu o abordare corectă, capacitățile fizice și intelectuale la această vârstă nu se reduc, ele rămân la fel ca în tinerețe, iar pe unele aspecte devin și mai bune.

3. Această etapă are cel mai mare potențial în ceea ce privește confortul, pentru că întrunește sănătatea, posibilitățile și experiența. Potrivit ultimelor statistici, cea mai fericită perioadă a vieții începe după 65 de ani.

4. Cei care au în prezent între 55 și 65 de ani sunt primii din istorie care trăiesc această perioadă. Până acum ea pur și simplu nu exista, pentru că bătrânețea începea mai devreme.

5. În următoarele decenii persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 și 75 de ani vor reprezenta cea mai numeroasă categorie de persoane din lume.

Noi foarte rar ne gândim la faptul că nu facem decât să îndeplinim programul presetat de către generațiile anterioare. La fel cum și toate cărțile, filmele și manualele copilăriei noastre au fost create de către generațiile precedente.

Există deja statistici care confirmă că pentru cei care au acum 50-55 de ani, bătrânețea va începe după 80.

De aceea, nu te grăbi la cimitir, nu pierde timpul în zadar. După 50 de ani începe o perioadă în care poți trăi pentru tine. În care poți face ce îți dorești, în care poți merge unde vrei, în care poți începe o nouă viață.