Ești geniu sau mediocru? Testează-te! 6 semne neobișnuite ce indică un nivel ridicat de inteligență

Ce hobby-uri preferă oamenii cu IQ ridicat? Există o relație între dezordinea din casă și capacitatea intelectuală a proprietarului acesteia? Să vorbim despre cele mai neașteptate semne de inteligență înaltă.

Desigur, nu ar trebui să tragi concluzii despre inteligența unei persoane doar pe baza culorii ochilor. Cu toate acestea, dacă ai toate (sau aproape toate) trăsăturile enumerate în acest articol, cel mai probabil ești mai inteligent decât mulți oameni din jurul tău.

Ești primul copil din familie

Oamenii de știință din Norvegia au efectuat un studiu amplu care a analizat datele a 250.000 de oameni născuți între 1967 și 1976. Drept urmare, ei au putut identifica o relație directă între nivelul de inteligență și ordinea nașterii (dacă indivizii aveau frați și surori).Potrivit raportului lor, IQ-ul mediu la primul copil a fost 103, la al doilea copil a fost 100, iar la al treilea a fost 99.

„Rezultatele unui studiu de referință publicat în iunie 2007 au arătat că copiii mai mari au un avantaj mic, dar semnificativ de IQ – o medie de trei puncte față de frații lor mai mici”, scrie The New York Times. „S-a constatat, de asemenea, că motivul pentru aceasta nu au fost factorii biologici, ci particularitățile interacțiunii psihologice dintre părinți și copii”.

Ai ochi albaștri

Nu te grăbi să te superi dacă ai ochi căprui. Doar că meritele tale stau în alte domenii. Studiile arată că oamenii cu ochi albaștri sunt mult mai buni la îndeplinirea activităților strategice care necesită un control strict de sine. De exemplu, în știință. Dar posesorii de ochi căprui sunt pricepuți în situațiile care necesită reacție rapidă, rezistență și adaptabilitate. Datorită acestui fapt, pot atinge înălțimi impresionante în sport.

Ai hobby-uri banale

Amintindu-ți de genii celebri, poți descoperi că mulți dintre ei aveau hobby-uri banale sau extrem de ciudate. De exemplu, scriitorul Lev Tolstoi făcea ridicări la bară și mergea cu bicicleta, iar chimistul Dmitri Mendeleev confecționa valize. Lui Vladimir Nabokov îi plăcea foarte mult să alerge cu plasa de fluturi și să prindă fluturi, iar Arkhip Kuindzhi prefera să-și petreacă timpul liber înconjurat de păsări, deoarece credea că păsările îl înțeleg cel mai bine.

La prima vedere, acest lucru pare absurd. Totuși, un hobby banal sau lipsit de sens oferă creierului o oportunitate excelentă de a se relaxa, concentrându-se pe ceva simplu.

Ești o persoană nocturnă

Unul dintre semnele distinctive ale oamenilor inteligenți, este tendința lor de a ignora normele acceptate și de a trăi după propriile reguli. De ce în timpul nopții genii sunt cei mai productivi?

În primul rând, acestea sunt roadele evoluției: strămoșii noștri nu au lucrat niciodată noaptea, dar odată cu dezvoltarea umanității (și cu creșterea nivelului mediu al IQ), orele de activitate oamenilor ale căror activități sunt legate de munca mentală au început să se schimbe. În al doilea rând, genii au nevoie de mult mai puțină odihnă decât alții. Acestea sunt concluziile la care au ajuns cercetătorii de la London School of Economics, care au demonstrat că insomnia este o parte integrantă a vieții persoanelor cu IQ ridicat.

Iubești pisicile mai mult decât câinii

În 2014, a fost realizat un studiu care a implicat 600 de studenți. Aceștia au trecut un test, al cărui scop a fost identificarea relației dintre caracteristicile personale și abilitățile intelectuale. Acei studenți care au recunoscut că iubesc câinii s-au dovedit a fi mai adaptabili social. Cu toate acestea, subiecții care au ales pisicile au avut rezultate mult mai bune la partea cognitivă a testului.

Ești o persoană dezordonată

Concluziile studiului, publicate în revista Psychological Science, arată clar că există o relație între tulburare și creativitate. Într-un experiment, 48 de persoane au fost rugate să vină cu o utilizare neobișnuită a unei mingi de ping-pong. Cei 24 de oameni care au lucrat în camera ordonată au dat mult mai puține răspunsuri creative decât cei care se aflau în camera aglomerată. Așa că dacă cineva continuă să te acuze de mizerie, poți să răspunzi în siguranță că astfel îți stimulezi creativitatea și viziunea creativă asupra lucrurilor.