“Este mult mai ușor să trăiești cu Dumnezeu decât cu oamenii” – din conversațiile unui Mitropolit

Să ajungi să-l cunoști pe Dumnezeu este o aventură deosebită! Doar știi că Dumnezeu vrea ca tu să petreci timp cu El în fiecare zi? El într-adevăr dorește asta! Este un timp care se poate numi „timpul de părtășie”. Sunt acele momente când citești, te gândești la Dumnezeu și vorbești sincer cu El.

Este mult mai ușor să trăiești cu Dumnezeu decât cu oamenii, pentru că El este mult mai inteligent. Am avut un nepot care a trăit o perioadă cu noi. Îmi amintesc că băiatul într-o zi era foarte obosit, după multe activități efectuate cu greu s-a târât în ​​pat în seara aceea, a privit cu tristețe la bunica sa și i-a spus cu blândețe: “Sunt prea obosit ca să mă rog astăzi!” Apoi s-a uitat la icoană, a trimis un sărut și a spus: “Noapte bună!” – . Și sunt sigur că acest sărut de la un băiețel, din adâncul oboselii lui a fost mult mai real decât dacă ar fi trebuit să se roage cu forța.

Și cu noi este același lucru. Putem spune: “Doamne, sunt atât de obosit, nu numai cu trupul meu, dar și capul meu nu mai gândește; dar știu că te iubesc, deși acum nu mai pot simți această dragoste; Știu că eu cred în Tine, deși acum nu simt nimic altceva decât durerea în picioare și spate”. Cred că poți să te apropii și să spui: “Mă duc să dorm cu această goliciune în suflet, și Dumnezeu mă va ocroti”

din conversațiile unui Mitropolit